Stabdo ir gydytojų požiūris

Pasak DELFI skaitytojo Ramo jis vaikų neskiepija remdamasis specialistų pavyzdžiu. „Aš neskiepiju, nes pažįstu kelis vaikų gydytojus, kurie savo vaikų neskiepija. Manau, jie geriau žino, nei Vytenis Andriukaitis ar Vytautas Usonis, nes skiepų pasekmes mato dažnai“, - pasakojo jis.

Tuo metu Alminas sako pakankamai informacijos iš gydytojų apie skiepus apskritai negavęs, tad tai ir paskatino jų vengti.

„Tiesiog paklausus gydytojų apie šalutinius skiepų poveikius negavome praktiškai jokios informacijos. Gavome kažkokį kompaktinį diską su filmukais, kaip skiepai yra gerai. Tikrai nemanome, kad skiepai yra blogis, tačiau perskaitę nemažai literatūros sužinojome, kad skiepijant reikia ištirti individualiai kiekvieną vaiką dėl kontraindikacijų, kadangi šalutiniai poveikiai gali būti ir tragiški. Susidūrę su gydytojų abejingumu ir nenoru net diskutuoti ar mums kažką aiškinti ir padarę išvadas remdamiesi savo žiniomis (kurios tikrai nebuvo iš apokaliptinių interneto puslapių) nusprendėme neskiepyti savo vaiko“, - pasakojo vyriškis.

Nepriima – tegu pinigus atiduoda

Niuktės slapyvardžių pasirašiusi DELFI skaitytoja siūlymu nepriimti neskiepytų vaikų į darželį itin nesipiktina, tačiau tai įgyvendinus prašo jai mokėti kompensaciją.

„Mano požiūriu valstybė turi teisę teikti paslaugas tokiomis sąlygomis, kokiomis nori. Tačiau, kadangi nepriklausomai nuo mūsų religinių, politinių ar ideologinių pažiūrų mūsų įsipareigojimai prieš valstybę yra vienodi (mes mokame vienodus mokesčius), tai tokiu atveju, kai vaikas dėl politinių, religinių ar ideologinių priežasčių netenka galimybės pasinaudoti valstybės teikiama paslauga - valstybė turėtų vaiko krepšelį, kuriuo šeima negali pasinaudoti darželio paslaugos pavidalu, pervesti šeimai pinigine forma. T.y. jeigu valstybė neišleidžia pinigų mano vaiko priežiūrai darželyje dėl jos pačios sudarytų kliūčių, tuomet tuos pinigus tegu perveda man, kad galėčiau juos investuoti į man priimtiną vaiko priežiūros alternatyvą. Siūlau Sveikatos apsaugos ministerijai mokėti pinigines kompensacijas nepriimamų vaikų tėvams“, - rašė moteris.

Kita prisistatyti nenorėjusi skaitytoja žvelgia kitu kampu – siūlo privalomai skiepyti ne vaikus, o suaugusiuosius.

„Jei neskiepyti vaikai kelia pavojų vyresnio amžiaus žmonėms, kurie, pasak ministro, nebeturi imuniteto, tai gal geriau reiktų privalomai skiepyti visus vyresnius gyventojus, kurie gali būti šių „baisių ligų“ platintojai ir kelia rimtą grėsmę mūsų jaunajai kartai? Taigi, pirma paskiepytume visą Sveikatos apsaugos ministeriją, taip pat privalomai turėtų būti paskiepyti visi medikai bei vaikų priežiūros centrų darbuotojai. Štai suaugęs žmogus gavęs tokią dozę skiepų su visais priedais galėtų pasakyti, kaip jaučiasi“, - teigė moteris.

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)