Tarpslankstelinis diskas vienoje Izraelio klinikoje sportininkui buvo implantuotas prieš metus. Apie tai, kad vienas jį laikančių varžtų sulūžo, J.Pliuščenka sužinojo, kai nuvyko į Izraelį atlikti tyrimų.

„Varžtas sulūžo, tačiau, laimei, nepajudėjo iš vietos, - pasakojo gydytojas Ilja Pekarskis. – Jeigu varžtas būtų pajudėjęs, galėjo pažeisti stuburo smegenis. Jevgenijus tokiu atveju sporto rūmus būtų palikęs invalido vežimėlyje.“

Pats Rusijos dailiojo čiuožimo legenda prisipažino, kad ši žinia jį pribloškė: „Aš jaučiau, jog kažkas nutiko, tačiau net nenutuokiau, kad padėtis buvo tokia rimta, o juk galėjau likti paralyžiuotas visam gyvenimui.“

Kovo 2-ąją planuojama sportininkui atlikti dar vieną operaciją. Gydytojai teigia, kad reabilitacija užtruks maždaug pusę metų. Jei viskas bus gerai, J.Pliuščenka ir toliau galės čiuožti. Sportininkas yra suplanavęs atsisveikinimo šou, kurio turo pradžia vietoje kovo nukelta į rugsėjį. Gali būti, kad jis įvyks ir dar vėliau.

Lenta.ru primena, kad Sočio olimpiadoje J. Pliuščenka laimėjo auksą komandinėje rungtyje. Prieš trumpąją programą per apšilimą padaręs šuolį sportininkas nutarė nebepasirodyti. Dieną prieš per treniruotę sportininkas pajuto, kad dėl traumų negali atlikti šuolių.

Sočio olimpiada – ketvirtoji J. Pliuščenkos karjeroje. 2002 m. Solt Liek Sičio olimpiadoje jis iškovojo sidabrą, 2006 m. Turine tapo olimpiniu čempionu. 2006-aisais Vankuveryje liko antras. Be to, sportininkas yra triskart pasaulio ir penkiskart Europos čempionas.