Su sirena atlėkusi greitosios medicinos pagalbos (GMP) medikai iškart įėjo į griežtai saugomą objektą. Netrukus pro vartus įvažiavo ir gatvėje laukęs greitosios pagalbos automobilis. Po keliolikos minučių jis išvažiavo be sirenos ir švyturėlių - skubėti nebuvo kur, nes ligonį GMP brigada rado jau mirusį.

15.24 val. Laisvės atėmimo vietų ligoninės budėtojas sostinės policijai pranešė, kad Laisvės atėmimo vietų ligoninėje mirė nuteistasis, gimęs 1986 m., nuteistas dėl vagystės ir "netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis".

Pirminė diagnozė - kraujo išsiliejimas į smegenis.

Nuteistasis Vygantas Gelgota pirmadienį 14.55 val. buvo atvežtas iš Kybartų pataisos namų be sąmonės. Po pusvalandžio jis mirė.

Kybartų pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Rimantas Zaikauskas DELFI sakė, kad V. Gelgota galvos skausmais ėmė skųstis praėjusį penktadienį. Jis kreipėsi į pataisos namų medicinos dalį.

Skausmai nesioliovė, todėl šeštadienį ir sekmadienį jis buvo vežamas į Vilkaviškio ligoninę konsultacijoms. Tačiau skausmai nesiliovė, todėl pirmadienį kalinys buvo atvežtas į Vilnių, į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Kraujas į smegenis gali išsilieti dėl traumos, tačiau gali būti ir kitokių priežasčių. R. Zaikauskas pabrėžė, kad jokių sumušimo žymių nebuvo rasta.

V. Gelgota nebuvo iš pavyzdinių kalinių - pastaruoju metu jis atlikinėjo nuobaudą drausmės grupėje.