Norėdami tai įrodyti, pateikiame Jums kelis patarimus „iš močiutės
lūpų“

1. Jei norite pašildyti virtas bulves, visai nebūtina jų kišti į mikrobangų krosnelę. Į tą patį puodą, kuriame jos virė, įpilkite porą šaukštų vandens, kad apsemtų dugną, ir uždėkite virti. Kai vanduo užvirs, bulves nusunkite. Jos bus karštos ir galėsite vėl jomis mėgautis.

Ar tikrai vien dėl to, kad pasišildytumėte bulves, reikia mikrobangų krosnelės?

2. Jei norite pašildyti ar atšviežinti duonos gaminius (bandeles, batoną duoną ir t.t.), įpilkite į puodą vandens stiklinę, užvirinkite ir ant jo viršaus uždėkite kiaurasamtį, kuris būtų didesnis už puodo skersmenį. Sudėkite, ką norite pašildyti ar atšviežinti, ir uždenkite dangčiu. Po 5 minučių galėsite mėgautis sveiku ir šiltu maistu.

Bandelės ne prasčiau sušils uždėtos virš verdančio vandens garų

3. Naudokite ne elektrinį, o ant viryklės užkaičiamą arbatinį. Nors kaitinimo laikas skiriasi, finansiškai ant viryklės šildomas arbatinis atsiperka greičiau.

Arbatos iš arbatinuko teks luktelti ilgiau, užtat jos gaminimas Jums kainuos pigiau

4. Arbatos kaiskite tik tiek, kiek reikia tam kartui. Arba užkaiskite tiek, kiek reikės tai dienai ir supilkite į termosą. Termosai puikiai tinka maisto šilumai išlaikyti, o sveikatai tai žymiai naudingiau nei už valandos šildyti tą patį maistą mikrobangų krosnelėje. 

Maistą galima ne dar ir dar kartą šildyti, o išlaikyti šiltą termose

5. Žiemos metu vietoje oro drėkintuvo galima naudoti skalbinius. Šlapius drabužius padžiovus ant radiatoriaus, jie pradės garuoti ir drėgmę atiduos kambariui.

Džiūstantys skalbiniai veikia kaip oro drėkintuvas

6. Kilimus stenkitės dulkinkite lauke. Taip mažiau naudositės dulkiu siurbliu ir sutaupysite jam reikiamos elektros energijos. O jums tai bus lengva rankų mankšta.

Išnešus kilimą laukan jis prisigers gaivos, o jūs pramankštinsite rankas

7. Kai namuose šalta, neskubėkite jungti elektrinio šildytuvo. Verčiau apsirenkite šilčiau, išgerkite karštos arbatos, prisipilkite į guminę pūslę karšto vandens.  Taip ir sutaupysite, ir greičiau sušilsite.

Verčiau pirma pamėginkite sušilti su šildykle, o ne iškart griebkitės elektrinio šildytuvo

8. Reguliariai valykite dulkes nuo apšvietimo prietaisų ir dažnai valykite langus, kad dieną pro juos patektų kuo daugiau natūralios šviesos. 

Švara taip pat gali padėti sutaupyti

9. Stenkitės, jei įmanoma, keltis ir gultis su saule, t.y. kasdien ilgai nenaktinėti.

Kuo labiau esate prisitaikę prie natūralaus dienos ciklo, tuo mažiau elektros reikia "išdeginti"