Jūs greitai apžvelgiate kambarį ir suvokiate, kad pažįstate jį tiek, kiek savo proprosenelius. Kyla migloti prisiminimai - kaip atsitrenkėte į tualetinį staliuką, kai nusiaudinėjote batus, ar kaip sumetėte į krūvą pūkuotus žaislus, kai apgraibomis ieškojote kelio į lovą. Jūs aiškiai esate pasimetusi.

Jei tai ne jūsų kambarys, jūs išsiropščiate iš lovos ir kuo greičiau apsirengiate, kol dar nepabudo knarkiantis nepažįstamasis. Mintyse jau pykstate ant savęs už tai, ką padarėte.

Jei tai jūsų kambarys, galbūt apsimesite mieganti ir bakstelėsite alkūne laikinajam meilužiui, melsdamasi, kad jis atsibustų ir išeitų, net nebandydamas jūsų pabučiuoti.

Nuviliantys santykiai. Dažniausiai jie trunka vieną naktį. Kartais gali trukti metus. Visi turime bent vieną pažįstamą, kuri yra bandžiusi susitikinėti su atsitiktinio nuotykio partneriu. Tai yra bergždžios pastangos, kadangi vienintelis jus siejantis dalykas yra tai, kad jūs abu buvote… užvaldyti aistros. Beje, ar lytinį potraukį nepažįstamajam apsvaigus nuo alkoholio galima pavadinti aistra?

Dažniausias scenarijus

„Taigi, mes linksminomės „Purpurinio svogūno“ klube ir aš pamačiau ją kitoje bilijardo stalo pusėje. Dar po trijų smūgių mes jau glamonėjomės tualete. Išgėręs dar vieną alaus aš supratau, kad tai yra tikra meilė.“

Kai kuriems žmonėms iš tiesų yra labai sunku užmegzti pažintis. Ypač su žmogumi, kuris patinka, kuriam jaučiame simpatiją. Kartais, nors labai retai, alkoholis gali padėti užmegzti pokalbį su asmeniu, kuris jums krito į akį. Ar su priešingos lyties draugu, kurį seniai norėjote pabučiuoti. Kartais būtent šio katalizatoriaus jums reikia, kad atsikratytumėte drovumo. Tokiais atvejais alkoholis veikia ne kaip „kvailumo gėrimas“, bet kaip „drąsos skystis“.

Bet ką mes norime apgauti? Daugeliu atvejų alkoholis tik atveda jus į lovą su nepažįstamuoju ir tuo viskas pasibaigia. Jūs nepasitikite savimi? Manote, kad esate nepatraukli? Esate kompleksų maišas? Pergyvenate dėl savo per didelės nosies ar atliekamų 3-5-10 kilogramų? Manote, kad esate neįdomi vaikinams ir niekaip negalite užmegzti pokalbio?

Turime pasakyti, kad savo liūdesio ir nepasitikėjimo neįmanoma paskandinti nei alkoholyje, nei užkimšti šokoladu ar pyragaičiais. Nuo šių priemonių kompleksai tik auga. Jie džiūgaudami tuo minta. O jūs? Jūs tuo tarpu visai pagrįstai liūdite toliau.

Gėrimas vienumoje. Tai tiesiog liūdna ir apgailėtina. Dažniausiai dėl to jūs ir geriate vienumoje. Jūsų vaikinas ar mergina jus paliko. Jūsų draugai neturi jums laiko. Jūsų tėvai išvykę ir nėra su kuo pasikalbėti. Taigi, jūs nusprendžiate nusigerti iki žemės graibymo. O tada bet kokia sutikta žmogysta praskaidrina jums gyvenimą. Net nesunkiai pasiekiamas tikslas vis dėlto yra tikslas. Ir kas nutinka? Pabudę kitą rytą, jaučiatės dar blogiau.

Taigi, kaip tai atsitinka? Ar jūsų palydovas jus nuvylė? Ar jūs nusprendėte pasiaukoti? Ar jūs gėrėte vienumoje? Ar jūs tiesiog pasidavėte? Pabandykite bet ką. Ar viską iš karto. Kad ir kas tai bebūtų, po 2-3 valandų jūs jau gailėsitės ir būsite pasiryžusios bet kam, kad tik ištrūktumėte.

Taip pat yra žmonių, kuriems niekas nerūpi. Žemos savigarbos, „susidėsiu-su-bet-kuo-ir-kitą dieną-bambėsiu-dėl-to“ tipo. Tokių, kuriems labiausiai rūpi patirti kuo daugiau nuotykių. Tokie dažnai vadinami nevykėliais. Kodėl? Jiems gal ir netrūksta pasitikėjimo savimi, tačiau jie gerai jaučiasi tik tuomet, kai “skina pergales” vieną po kitos. Jie jaučiasi šio to verti.

O gal kaip tik to pasitikėjimo trūksta – jie bijo užmegzti pastovius santykius, nes tuomet reiks dėti pastangas, kad tuos santykius išlaikytum gerus. Tačiau ne visada norisi dėti kažkokias pastangas, kurios nežinia kam reikalingos ir iš viso neaišku, kas iš viso šito išeis.

Taigi, neįpareigojantys vienos nakties nuotykiai… Jie tuo ir vilioja – nėra jokios atsakomybės. Tačiau ar tikrai jokios?

Kartais jūsų instinktai suveikia tinkamu momentu, ir jūs atgaunate savigarbą. Tada jūs sprunkate. Tai keista. Jūs tiesiog ištrūkstate, kaip iš blogo sapno. Dažnai net balsu pasakote: „Ką, po galais, aš darau?“

Kartais mes elgiamės kvailai. Kartais mes iš to juokiamės. Kartais susigūžiame iš drovumo, kai vėl sutinkame tą asmenį. Kartais užsimerkiame ir trokštame, kad jis dingtų. Kartais prisiekiame, kad daugiau taip nesielgsime. Kartais tai būna gera pamoka...

O kartais viskas pasikartoja iš pradžių – pusę šešių ryto kažkur ropinėjame ir apgraibomis ieškome savo apatinio trikotažo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją