Prie Prezidentės inicijuotos akcijos „Vasario 16-ąją švęsk išradingai" prisijungė apie 250 iniciatyvių bendruomenių iš visos Lietuvos ir užsienio.

„Išradingai paminėdami savo Valstybės gimtadienį dar kartą parodėme, kad esame kūrybinga ir vieninga tauta, kuri vertina savo laisvę ir moka ją švęsti. Šią visai mūsų tautai ypatingą dieną visoje Lietuvoje ir užsienyje plevėsavo Trispalvės. Tačiau svarbiausia, kad Trispalvė puošia mūsų širdis kiekvieną dieną, kad mylime, didžiuojamės ir stipriname savo valstybę“, - sakė prezidentė.

Šiemet minint Vasario 16-ąją buvo rengiami koncertai, proto mūšiai, konkursai, žygiai, įvairios akcijos miestų aikštėse, formuojamos „gyvos Trispalvės“, organizuojamos sporto varžybos.

Prezidentė išradingiausių iniciatyvų autoriams įteikė Lietuvos Trispalves. Alytaus r. Krokialaukio bendruomenė iškepė 2 tūkst. sausainių, kuriuos vaikai nudažė geltona, žalia ir raudona spalvomis. Šie sausainiai vėliau buvo išdalinti vienišiems Krokialaukio gyventojams, taip pat senelių globos namų gyventojams. Alytaus r. esančio Alytaus kaimo gyventojas Vaclovas, kartu su bendraminčiu kalviu Kęstučiu Lukšiu, akmeninėje knygoje iškalė „Tautiškos giesmės" žodžius. Vasario 16-ąją jo kieme rinkosi kaimo bendruomenė ir prie šios knygos kartu giedojo himną.

Dvi trispalvės buvo įteiktos ir DELFI skaitytojams, atsiuntusiems originalias nuotraukas, kurios skaitytojų buvo išrinktos gražiausiomis – jomis pasidalijo Gabrielė Šeputytė ir Kupiškio r. Salamiesčio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Skeberdienė. Šiose nuotraukose užfiksuotos išradingai suformuotos „gyvos“ trispalvės. Salamiesčio pagrindinėje mokykloje taip pat vyko netradicinė integruota dailės, lietuvių kalbos, istorijos ir muzikos pamoka.

Jonavos r. Panoterių krašto bendruomenė kiekvienais metais kuria vis kitokią Lietuvos vėliavą. Šiais metais Lietuvos vėliavomis buvo paversti beržai. Molėtuose Jaunimo aikštėje iš ledo luitų buvo sukurta Gediminaičių stulpų skulptūra, kuriai prireikė net 6 tonų ledo. Greitojo čiuožimo asociacija surengė tikrą šventę ant ledo su vėliavomis, balionais ir kitais tautiniais atributais.

Jaunimo organizacijos susivienijo ir surengė akciją „Su gimtadieniu, Lietuva!", prie kurios prisijungė apie 6 tūkst. žmonių. Vilkaviškio r. Klausučių bendruomenės nariai kūrė Lietuvos herbus iš netradicinių medžiagų. Vėliau iš šių herbų buvo sukurtas Lietuvos žemėlapis. Plungės lopšelio-darželio „Nykštukas" vaikai sukūrė sveikinimų Lietuvai knygą.

Rusnės ir Šyšos bendruomenės surengė tikrą šventę ant ledo - buvo surengta iškyla, kurios metu vyko varžybos, susirinkusieji vaišinosi sriuba, susikibę už rankų dainavo lietuviškas dainas. Šiauliuose miesto autobusuose vyko poezijos skaitymo akcija - šiemet lietuvišką poeziją skaitė Šiaulių dramos teatro aktoriai Monika Šaltytė ir Juozas Bindokas.

Vasario 16-ąją išradingai šventė ir užsienyje gyvenantys lietuviai. Buvo organizuojamos sporto varžybos, minėjimai. Airijos bėgikų klubas organizavo šventinį 96 kilometrų bėgimą Dublino gatvėmis. 96 kilometrai simbolizavo praėjusius 96 metus nu valstybės atkūrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)