Esu Anglijoje jau dvejus metus. Kiekviena diena čia – tai ilgesys: namų, artimųjų... Buvau čia, kai Lietuvoje netikėtai mirė mano Tėtis. Taip, gal ir Lietuvoje būdama nebūčiau su juo atsisveikinusi, bet tas netikėtas grįžimas namo išlydėti artimo žmogaus į paskutinę kelionę yra be galo skaudus.

Taip, aš sutinku, čia lengviau, čia dirbdamas gali ne tik sau, bet ir esantiems Lietuvoje pagerinti būtį, bet kas iš to? Negi svarbiausia pinigai? Negi mūsų gyvenimas čia – nors to ir gyvenimu negaliu pavadinti – yra tik darbas, gyvenimas ne savo namuose, nuovargis? Galimybės? Ne, tos galimybės, kai vis tiek esi svetimas, nežavi.

Aš džiaugiuosi už tuos, kurie čia pritapo, kurie rado save, kuriems tinka viskas, kas yra aplinkui. Džiaugiuosi už jus! Bet aš šioje šalyje likti nenorėčiau, nenorėčiau, kad čia būtų auklėjami mano vaikai ir anūkai. Tiesiog viskas yra nepriimtina ir ne pinigai viską lemia.

Aš sutinku, kad Lietuvoje sunku. Išvažiavau iš jos dėl to paties nepritekliaus, dėl to, kad tik egzistuoti sugebėjau. Paragavau tos duonos, praėjau tuo ne rožėm klotu keliu. Susidūriau su įvairiais žmonėmis ir padariau išvadą – visur gerai, bet namie geriausia. Ir tikrai – važiuoju namo į Lietuvą pabandyti išgyventi, juk viskas įmanoma. O juk ir kelių niekas neuždaro – visada galima sugrįžti.

Kiekvienas turime savo pasirinkimą. Kiekvienas gyvename ten, kur jaučiamės laimingi. Visų pinigų neuždirbsime, sveikatos nenupirksime, bet būti ten, kur jums gera, kur šalia viskas sava, kur aplink savi ir mylimi žmonės – svarbiausia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prieš 14 metų mokyklą baigusi DELFI skaitytoja sakė pamėginusi suskaičiuoti, kiek gi bendraklasių išvyko iš Lietuvos – pasirodo, šis skaičius siekia net 40 proc.

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi: kiek gi žmonių, su kuriais kartu mėginote įsitvirtinti gimtojoje šalyje, ją paliko? Papasakokite, kokios priežastys lėmė, kad bendraamžiams teko išvykti – o gal jie ketina grįžti? Kas paskatino jus nesekti (ar sekti) jų pėdomis? Laukiame Jūsų istorijų el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigracija“.

Konkursas vyks iki vasario 25 d. Dviejų įdomiausių pasakojimų autoriais laimės po du bilietus penktadienį, kovo 28 d. apsilankyti Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre, spektaklyje „Mūsų klasė“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: