Ingredientai

Ploni blyneliai idealiai tinka įdaryti įvairiais įdarais. Tešla jiems turi būti neutralaus skonio, blyneliai turi būti ploni, kad juos būtų lengva suvynioti.

Gaminimo eiga

1 l pieno imkite 6 kiaušinius, 1 šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos, 1 šaukštą aliejaus, 2 stiklines miltų, aliejaus keptuvei patepti.

Miltus būtinai persijokite - tada tešloje neliks gumulėlių, ji bus vientisa.

Pienas turi būti kambario temperatūros. Šiltame piene išplakite kiaušinius šluotele iki vientisos masės. Suberkite cukrų, druską, įpilkite šaukštelį aliejaus. Pamažu berkite miltus, užmaišykite tešlą.

Kadangi tešla blyneliams reikalinga skysta, geriausia ją plakti elektriniu plaktuvu.

Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę įpilkite tešlos, pasukiokite keptuvę, kad tešla tolygiai pasilietų. Kai lietinio paviršiuje pasirodys burbuliukai, metas jį apversti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai