Ingredientai
Burokėliai
2
vnt.
Džiovinti pomidorai
200
g
Jogurtas
300
g
Apelsino žievelė
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Jogurtą sumaišykite su tarkuota apelsino žievele pipirais. Įklokite į gilią lėkštę rankšluostį, supilkite jogurtą. Suriškite rankšluosčio galus taip, kad pasidarytų maišelis. Pakelkite maišelį virš lėkštės, kad nutekėtų skystis. Palikite mažiausiai 4 val. o geriausiai – 8 val.
Nuplaukite burokėlius, suvyniokite į foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės, nuo 40 min. iki 1 val. 20 min. Paskui apliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Pomidorus supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite su burokėliais, apibarstykite druska, pipirais. Sudėkite į lėkštę, šalia sudėkite kukulaičius iš jogurto (juos suformuokite dviem arbatiniais šaukšteliai). Iš karto patiekite.
Atsiliepimai