Komanda tikisi tęsti lenktynes žvyro trasose, tad praleis artimiausius du asfalto atkarpų čempionato etapus. Pasirinkimas startuoti gegužę taip pat duoda laiko ekipažui susirinkti biudžetą, kuris leistų įtikinamai atstovauti Lietuvai Europoje.

„Kiekvieną važiavimą čempionate renkamės labai atsakingai, pagal savo galimybes. Pavyzdžiui, kovo 28-30 d. Graikijos etapą praleidžiame, nes mus tai yra per brangu. Reikės ir žvyro, ir asfalto padangų. O dar ir žvyro danga ten yra negailestinga – dideli akmenys ir duobės, tai iškart apgadins automobilį. Be to, asfalto ralyje neturime dar tokios patirties, kad galėtume siekti aukščiausių rezultatų, tad verčiau praleidžiame šį važiavimą“, – sakė Martynas Samuitis.

Šių metų Europos ralio čempionatą sudaro dvylika etapų, kurių du jau įvyko – Austrijos „Janner“ (sausio mėn.) ir Latvijos „Liepojos“ (vasario mėn.). Pajėgiausi pasaulio lenktynininkai toliau važiuos Graikijos (kovo mėn.) ir Jungtinės Karalystės (balandžio mėn.) etapuose. Lietuvių komanda prie jų prisijungs jau penktame važiavime, Portugalijoje (gegužės mėn.).

Po dviejų etapų, iš kurių lietuviai dalyvavo tik viename, komanda su 3 taškais užima 16-ą vietą, o savo „Production Cup“ grupėje yra 8-i (20 tšk.). Latvijos ralyje „WELLMAN Rally Team“ finišavo bendros įskaitoas 9-oje vietoje ir - 4 vietoje savo grupėje. Lenktynininkams tai buvo aukso vertės pasiekimas. Komandos tikslas čempionate – finišuoti visuose raliuose, kuriuose dalyvaus.

„Latvijoje su kiekvienu greičio ruožu važiavome vis užtikrinčiau. Aukščiausi mūsų rezultatai, kuriuos pasiekėme antrą ralio dieną – devintame ir dešimtame greičio ruožuose - kai savo įskaitoje užėmėme antrą vietą. Nuo „Production cup“ grupės prizininkų, tarp jų ir nugalėtojo Janio Vorobjovo, atsilikome labai nedaug, o kai kuriuose greičio ruožuose net ir lenkėme jį. Iki prizinės vietos klasėje mums pritrūko 7 sek. Prieš išvykstant, tikėjomės sudaryti stiprią konkurenciją geriausiems ralio lenktynininkams, tobulėti aukščiausio lygio lenktynėse. Latvijoje mums tai pavyko“, – sakė komandos šturmanas Ramūnas Šaučikovas.

Po dviejų Europos ralio čempionato etapų pirmas dvi vietas užima lenkas Robertas Kubica ir suomis Lappi Esapekka, turintys po 39 taškus. Po puikaus pasirodymo Latvijoje į trečią vietą išsiveržė Rusijos sportininkas Vasilijus Griazinas, kuris atstovauja Latvijai.

Į lyderių penketuką dar patenka gerai „Janner“ ralyje (Austrija) pasirodęs čekas Vaclavas Pechas ir airis Craigas Breenas. Lenkų sportininkas Kajetanas Kajetanowiczius, kurio karjerą atidžiai stebi „WELLMAN Rally Team“ atstovai, kol kas užima tik 8 vietą. Jis dėl patirtos avarijos nefinišavo pirmame čempionato etape, o Latvijoje užėmė ketvirtą vietą. Lietuvių vertinimu, tokie rezultatai dar neatspindi tikro lenko pajėgumo ir tolesniuose etapuose jis gali išsiveržti į lyderius.

„WELLMAN Rally Team“ yra pirmas lietuvių ekipažas po 18 metų, kuris varžosi oficialiame FIA Europos ralio čempionate, siekdamas ilgalaikių tikslų. Šių metų Europos čempionatas – ekipažo posūkis į tarptautinę areną. Komanda Lietuvoje važiuos tik dviejuose raliuose per metus, kurie tuo pačiu yra ir Šiaurės Europos zonos čempionato etapai. Europos čempionate mūsiškiai planuoja įveikti du-tris etapus.

„WELLMAN Rally Team“ sudaro Lietuvos automobilių sporto meistrai M. Samuitis (pirmas pilotas) ir R. Šaučikovas (antras pilotas/šturmanas). „WELLMAN Rally Team“ yra 2013 metų Šiaurės Europos zonos (NEZ) ralio čempionė.