Premjeras, socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius sako šia tema turintis savo nuomonę, tačiau jos nedetalizavo.

„Turiu aš savo nuomonę. Ponas B. Bradauskas artimiausiame mūsų partijos valdybos posėdyje turės apie tai pasiaiškinti“, - tepasakė premjeras po valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo penktadienį Seime.

Kaip žinoma, prieštaraudamas valdančiųjų darbo grupės pasiūlymui įvesti automobilių mokestį, kad būtų surinkta pakankamai lėšų senatvės ir neįgalumo pensijų kompensavimui, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B. Bradauskas pasiūlė ieškoti kitų lėšų šaltinių. Vienas jų – galimybė nebemokėti pensijų tremtiniams arba peržiūrėti šių pensijų gavėjų sąrašą.

B. Bradauskas piktinosi, kad Lietuvoje tremtinių pensijos mokamos net asmenims, kurie realiai nebuvo ištremti, o tik įtraukti į tremiamųjų sąrašus ir slapstėsi. Jam taip pat nepriimtina, kad tremtinių pensijos mokamos ir tremtinių vaikams.

„O mes trenkiame iš peties, taip sakant. Iš Marijampolės į Vilkaviškį persikėlė – jau mokame. Neva tai bėgo nuo tremties. Sąrašuose buvo, bet neištrėmė ir niekur neišvažiavo, bet mes mokame. Susirinko chebra, paliudijo, kad partizanams nešė duoną ir jau mokame. Tokios netvarkos yra labai daug. Reikia mokėti tik tiems, kurie iš tikrųjų patyrė stresą, kurie buvo išvežti į Sibirą. O dabar vaikai, gimę Sibire. Koks skirtumas vaikui, kur jam gimti? Aš pasikalbu su draugais, kurie gimė Sibire: ką tu, sako, mes ten žymiai geriau gyvenome negu Lietuvoj, nei mums ten svarbu kur ten tie tėvai Lietuvoje gyveno, nei ką. Baigė visi mokslus ir kiek nesugrįžo tų jaunų žmonių. Tai ką mes turime juos surasti ir irgi pensijas mokėti?" - kalbėdamas su DELFI piktinosi B. Bradauskas.

Konservatorius Jonas Survila B. Bradauską apskundė generaliniam prokurorui, nes remiantis Baudžiamuoju kodeksu, pritarimas sovietų ar nacių agresijai prieš Lietuvą, šiurkštus šių režimų nusikaltimų menkinimas gali būti baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.