„Hormonų panaudojimas maisto gamybos procese draudžiamas, o genetiškai modifikuoti organizmai griežtai reglamentuojami, ši tvarka keičiama nebus“, - patikino I. G. Bercero.

Kaip praneša „Euobserver“, taip pat jis patikino, jog griežtai ES cheminių medžiagų kontrolei pavojus nekils, nes abipusis saugumo standartų pripažinimas bus taikomas tik tada, kai šie standartai bus tarpusavyje suderinami.

Neseniai Vokietijos televizijos transliuotojas ARD paskelbė apie JAV lobistų pastangas apeiti egzistuojančius ES draudimus dėl chlorinu dezinfekuojamos vištienos ar jautienoje randamų hormonų.
Tačiau I. G. Barcero patikino, jog neabejoja JAV atstovų profesionalumu, o JAV įmonių noras apginti savo interesus jam atrodo natūralus.

I. G. Barcero taip pat pamėgino numalšinti nerimą dėl ES ir JAV derybų skaidrumo.

Jo teigimu, Europos Komisija (EK) vykdoma veikla yra skaidri, o Europos Parlamentui (EP) informacija pateikiama prieš ir po kiekvieno derybų etapo. Jis pridūrė, jog EK suformavo tinkamą patarėjų komandą, kurią sudaro verslo atstovai ir septyni profesinių sąjungų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Tačiau Žaliųjų partiją atstovaujantis EP narys iš Prancūzijos Yannickas Jadotas, kuris taip pat yra ir EP Tarptautinės prekybos komiteto narys, įsitikinęs, kad prieigos prie dokumentų klausimas išlieka opia problema – tik nedidelei EP narių daliai suteikiama galimybė susipažinti su šiais dokumentais.

„Nėra aišku, ar kiti suinteresuoti EP komitetai ir/ar patarėjų grupės gaus prieigą prie ribotos prieigos dokumentų, kurie yra be galo svarbūs“, - savo internetinėje svetainėje paskelbė Y. Jadotas.

Taip pat jis pastebėjo, jog JAV paruošti dokumentai yra visiškai įslaptinti, su jais susipažinti negali net ES Taryba.

„Nebūtų teisinga kalbėti apie didesnį skaidrumą, nes šis klausimas vis dar labai problematiškas“, - patikino Y. Jadotas.