Staiga, neatlikę vieno darbo, jie ėmėsi kito ir uždarė abi lifto šachtas, nors bendrabučiuose yra 16 aukštų.

Tad dabar aukščiausiųjų aukštų gyventojams tenka lipti laiptais kasdien, o neduok tu Dieve, nulipę žemyn skubėdami į paskaitas prisimins, kad pamiršo kažką labai svarbaus. Tuo labiau, kad grįžtant po daugiau nei 3 paskaitų per dieną, tikrai nesinori net judėti. Nežinau, ar už tokią sumą, kurią kas mėnesį moka VU studentai, jie gali prašyti bent minimalaus komforto, bet tai jau panašėja į pasityčiojimą.

Kartu čia juokingai atrodo ir anksčiau galiojusi sistema, kuri neva padeda kovoti su „vakarėlių liūtais“. Iki šiol liftai būdavo išjungiami 23 val. ir įjungiami tik 7 val.. Tačiau nemažai studentų studijas derina su darbu, o dėl fakto, kad Saulėtekis yra nutolęs tiek nuo miesto centro, tiek nuo daugumos kitų rajonų, didžioji dalis dirbančiųjų arba vykstant į darbą, arba grįžus iš jo turi lipti laiptais. Tad „kovodama“ su vienu blogiu, sistema skriaudžia ir taip nugaras lenkiančius dirbančius studentus.

Liftų „darbo laiko“ problema kankina ir naktimis besimokančius studentus. Jeigu bendrabučio kambaryje neįmanoma mokytis, visada yra išeitis pabėgti į pačiuose bendrabučiuose antrame aukšte įsikūrusią skaityklą, kuri yra ne kas kita, kaip keli nutrinti suolai, prigręžti prie grindų, kėdę rasti ten stebuklas. Tad, tarkime, turi atsitempti savo kėdę ir žinoma begalę popierių, konspektų, o gyveni 16-ame aukšte. Pasimokai truputį ir iš antro aukšto turi tempti visą mantą aukštyn.

Kita išeitis pasimokyti yra visą parą dirbanti MKIC biblioteka. Įsikūrusi netoli bendrabučių, jaukaus dizaino biblioteka tikrai yra lankoma studentų ne tik iš artimiausių bendrabučių. Tačiau kas kartą išeidami studentai taikosi su mintimi, kad grįžus teks lipti laiptais, o belipant klausti savęs, kodėl sistemos aukomis tampa ne tie, prieš kuriuos kovojama, o besimokantys ir bedirbantys studentai?

Tad gal užteks tylėti ir kęsti vieną po kitos iškylančias problemas, kurias kasdien apsvarsto šimtai studentų? Liftai yra tik lašas jūroje, o juk Lietuva viena iš pirmaujančių šalių Europoje pagal studijuojančių ir aukštąjį mokslą baigusių žmonių skaičių, iš kurių dauguma studijuoti emigruoja į kitus miestus ir gyvena bendrabučiuose.

Tuo labiau, kad ta simbolinė suma dažnai jau atrodo per didelė, atsižvelgiant į tai, ką už ją gauname.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau arba rašyti el.paštu pilieciai@delfi.lt: