Lietuvoje dažnai tenka matyti daug pavyzdžių – tiek merginų, kurios kaip princesės ant žirnių laukia princų ant baltų žirgų (na gerai, ne ant baltų žirgų, o prie baltų „BMW X5“ vairų), tiek merginų, kurios mano jog yra „paprastos, bet ne prastos“. Tad panagrinėkime abu atvejus.

Pirmu atveju, tokios merginos dažniausiai būna paauglės, nemačiusios realaus gyvenimo, prisiskaičiusios žurnalų, kaip paprastos merginos ištekėjo už turtingų verslininkų. Visai normalu, kad kai visur įsišaknijęs vartotojiškumas, dalis merginų irgi vartotojiškai dairosi vyrų – juk evoliuciškai svarbius dalykus, tokius kaip šeimos gerbūvis ir saugumas, lengvai gali užtikrinti turtingas vyras, turintis finansinį stabilumą.

Suprantama, kad nemaža dalis merginų apie tai galvoja, nes pirmiausiai nori patenkinti savo primityviausius poreikius. O jei jos dar gražios, tai vaikinai „gulasi po kojom“, kad tik sulauktų jų dėmesio. Tad jei tokioms merginoms pasiseks ir jos suras savo princus prie baltų BMW, gyvenimas joms bus gražus – augins vaikus, turės didelę drabužių spintą ir nereiks priiminėti jokių sprendimų, nes juk šeimos galva yra daug uždirbantis vyras.

Na, žinoma, jeigu joms taip nepasiseks, teks pažvelgti į pasaulį realiai – kad grožis ir protas yra labai subjektyvūs dalykai, kad visada atsiras gražesnių ir protingesnių ir t.t. Mano asmenine nuomone, nereikia tokioms merginoms nuiminėti jų karūnų – gal joms gyvenime pasiseks ir gaus, ko nori, – turtingą vyrą. Na, o jei nutiks taip, kad toks vyras neatsiras – irgi gerai, pradės anksčiau ar vėliau realiai vertinti vyrus. Jeigu tai atsitiks per vėlai, na, ką padarysi, gyvenimas kaip loterija – arba pasiseka, arba ne.

Kalbant apie „paprastas, bet ne prastas“, aš manau, jog nieko blogo, kad merginos savęs nenuvertina. Jeigu jos žino, kokio vaikino nori, nereikia nustoti ieškoti ir mažinti reikalavimų. Jei iš tikrųjų ieškai ir savęs nepervertini, anksčiau ar vėliau atsiras žmogus, kurio tu ieškai. Žinoma, retai taip nutinka, kad vaikinas turi „pilną komplektą“, bet reikia nuspręsti, kokios savybės yra svarbiausios – grožis, protas, humoro jausmas, išsilavinimas...

Kalbant nuoširdžiai, priskirčiau save antrai kategorijai. Esu pakankamai graži, protinga, turinti humoro jausmą. Vaikinų dėmesio man niekad netrūko, bet pastovaus vaikino niekaip nesusirasdavau, nes dauguma būdavo gražūs, turtingi, bet to proto ne per daugiausiai.

Kai tekdavo kalbėti apie tai, kad skoniai nesutampa, visi siūlydavo žeminti kartelę. To nepadariau ir niekaip nesupratau, kodėl turėčiau susitikinėti su žmogum, kuris nėra mano intelektualinio lygio. Ir ne be reikalo. Šiuo metu turiu šalia savęs vertą vyrą – gražų, protingą, su puikiu humoro jausmu.

Žinoma, jis idealus nėra, mielai norėtųsi sutvarkyti jo drabužių spintos pusę, bet gyvenime ne drabužių stilius svarbiausia. Kai surandi savo žmogų, svarbu kompromisai. Bet nereikia smarkiai mažinti savo kartelės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau: