Ingredientai
Sviestas
200
g
Cukrus
100
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Kvietiniai miltai
250
g
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Cinamonas
šaukštelis
Jogurtas
200
ml
Citrinos žievelė
1
vnt.
„Nutella“ kremas
250
g
Kvietiniai miltai
2
šaukštai
Sviestas
2
šaukštai
Cukrus
3
šaukštai
Rriešutai
100
g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukite iki purios masės. Pastoviai sukdami įmuškite po vieną kiaušinius, labai gerai išmaišydami, kad gautųsi vienalytė masė.
Pabaigoje suberkite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Supilkite jogurtą ir suberkite citrinos žievelę. Sumaišykite iki vienalytės masės.
Pusę tešlos sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą, išlyginkite paviršių ir aptepkite Nutella kremu. Tada iškrėskite ir išlyginite likusią tešlą.
Pyrago viršui pasigaminkite kremą.
Riešutus pakepinkie ir susmulkinkite. Miltus, sviestą, cukrų ir riešutus sudėkite į dubenį ir trinkite, kol gausite trupinių masę. Apibarstykite jais pyragą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių.
Atsiliepimai