Ingredientai

Baltoje triušio mėsoje praktiškai nėra riebalų. Ji labai naudinga vaikams ir maitinančioms mamoms. Tai vienas lengviausiai įsisavinamų produktų, mat žmogaus organizmas suvirškiną ją net 90 procentų. Palyginimui – jautieną tik 62 procentais.

Gaminimo eiga

Pediatrai rekomenduoja triušieną įtraukti į kūdikių racioną nuo šešto ar septinto gyvenimo mėnesio. Pradėti primaitinti nuo šios mėsos patariama ir toms mamoms, kurių vaikai alergiški ar dažnai serga.

Triušieną galima paruošti įvairiai – virti, kepti, o dar geriau troškinti. Šią švelnią mėsą paruošti sugebės net ir neįgudusi šeimininkė. Vis dėlto yra keletas triušienos kulinarinio paruošimo taisyklių:

1. Verčiau pirkite šviežią skerdieną, o ne šaldytą mėsą. Atšaldytą triušieną 0-4 laipsnių temperatūroje galima laikyti ne ilgiau, nei keturias paras. Jeigu ją perkate turguje, žiūrėkite, kad būtų švari, be kraujosruvų.

2. Prieš ruošdami triušieną, apipilkite ją šaltu vandeniu ir pamirkykite dvi-tris valandas.

3. Užpakalinė triušio dalis labiau tinka kepimui, o priekinė – troškinimui ar virimui. Iš filės galima pagaminti sultingus kotletus, ypatingai, jeigu juos troškinsite garuose.

4. Pati triušio mėsa turi puikų saldoką skonį, todėl nepersistenkite su prieskoniais. Pakaks trupučio druskos, pipirų, cinamono, anyžių ar kardamono.

5. Triušieną troškinti būtina ne trumpiau nei valandą, tačiau ne dėl kietumo (ji suminkštėja jau po 20 minučių), o tam, kad įsisavintų troškinio ingredientų skonį.

6. Triušio subproduktai yra kur kas švelnesnio skonio nei vištos. Patiekalai ruošiami tik iš triušio širdies ir kepenų, jų skrandžiai maistui nenaudojami. Triušio subproduktuose gausu B grupės vitaminų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai