Ingredientai

Apie daržovių naudą mes girdime nuo pat vaikystės. Iš pradžių mes verčiami jas mėgti, o bėgant laikui iš tiesų pamėgstame. Šviežias, troškintas, virtas, apkeptas, sriuboje ar salotose. Suprantama, svarbiausias argumentas daržovių naudai – jos nekaloringos!

Gaminimo eiga

Keli patarimai:

1. Neišpilkite vandens, kuriame virėte daržoves. Didelė dalis maistingųjų medžiagų virimo metu patenka į vandenį.

2. Virimui paruoštas daržoves geriau užpilti karštu vandeniu – taip sumažinsite netenkamų vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų kiekį.

3. Daržoves nuvalykite ir supjaustykite prieš pat ruošiant patiekalą.

4. Su lupenomis virtas daržoves lengviau nuvalysite dar karštas. Košei skirtas daržoves taip pat trinkite dar karštas.

5. Kuo daržovė didesnė, tuo mažiau maistinių medžiagų ji netenka virimo metu.

6. Virtų daržovių negalima laikyti vandenyje, kuriame jos virė – jos taps vandeningos ir neskanios.

7. Kad smulkiai supjaustytas kepinami svogūnai nepridegtų ir įgautų gražų auksinį atspalvį, prieš tai apvoliokite jį miltuose.

8. Ruošdami patiekalus iš burokėlių, negailėkite prieskonių, kitaip maistas bus beskonis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai