Lietuvos dviratininkė 2 minutes bei 38 sekundes pralaimėjo lenktynių nugalėtojai olandei Kirsten Wild, aplenkusiai prizininkėmis tapusias tautietę Amy Pieters bei australę Chloę Hosking.

„Šiandien buvo aktyvus etapas. Daug pabėgimų prie kurių lenktynių pabaigoje ir aš bandžiau prisijungti. Visa mūsų komanda buvo labai aktyvi, bet niekam nepavyko pabėgti nes vėjas šiandien nebuvo toks stiprus“, - paskutinio etapo įspūdžiais dalijosi I. Čilvinaitė.

„Lenktynėse „Ladies Tour Of Qatar“ organizacija buvo puiki. Eismas pilnai uždarytas, saugu važiuoti. Gyvenimo ir maitinimo sąlygos taip pat puikios. Lenktynių etapai neilgi, visi apie 100 km., bet labai nervingi, nes vėjas darė savo. Negalėjom atsipalaiduoti nei minutei. Esu patenkinta savo pirmomis sezono lenktynėmis Katare. Visuomet norisi pasirodyti geriau, bet šiuo metu kitos dviratininkės turbūt yra geresnės sportinės formos“ – sakė I. Čilvinaitė

„Man toks vaizdas, kad K. Wild važiavo čia viena koja, ji visa galva stipresnė už visas likusias. Nežinau, gal ji specialiai ruošėsi šitoms lenktynėms“, – stebėjosi lietuvė olandės K. Wild ketvirtuoju titulu Katare.

Rezultatai:

1. Kirsten Wild (Olandija) 9 val. 37 min. 01 sek.
2. Amy Pieters (Olandija) atsiliko 22 sek.
3. Chloe Hosking (Australija) 36
4. Emma Johansson (Švedija) 50
5. Trixi Worrack (Vokietija) 1:02
...
14.Inga Čilvinaitė 2:38
...
84.Yuan Yuan Tian (Kinija) 52:05

E. Šiškevičius Prancūzijoje finišavo 43-ias

Penktadienį Prancūzijoje Evaldas Šiškevičius daugiadienėse dviratininkų lenktynėse „Etoile de Bessčges“ finišavo su antra grupe bei padėjo savo komandos sprinteriui Benjaminui Giraudui iškovoti 4-ą vietą.

„Pabėgėlių grupėje turėjome savo žmogų tad grupėje buvom ganėtinai ramūs. Esu labai patenkintas, nes su komanda padėjom sprinteriui iškovoti ketvirtą vietą. Ne pergalė, bet žinant, kad važiuojam su vienais geriausių sprinterių pasaulyje, viskas labai neblogai“, - mintimis dalijosi E. Šiškevičius

43-ias finišo liniją kirtęs E. Šiškevičius išlaikė 19-ą vietą bendroje įskaitoje. Iki lenktynių pabaigos liko du etapai, šeštadienį dviratininkai turės įveikti 156,3 km. iš Goudargueso į Lauduną. Sekmadienį lenktynės finišuos Alčso mieste, kur dviratininkai varžysis atskiro starto lenktynėse.

R. Navardauskas Dubajuje finišavo aštuntas

Debiutinių „Dubai Tour“ dviratininkų lenktynių Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) trečiąjį etapą aštuntas penktadienį baigė „Garmin Sharp“ komandai atstovaujantis lietuvis Ramūnas Navardauskas.

Lietuvos dviratininkas 162 km distanciją įveikė kartu su antrąjį iš eilės etapą laimėjusiu vokiečiu Marceliu Kitteliu, aplenkusiu ispaną Juaną Jose Lobato Del Vallę bei slovaką Peterį Saganą.

Rezultatai:

1. Marcel Kittel (Vokietija) 3 val. 47 min. 52 sek.
2. Juan Jose Lobato Del Valle (Ispanija)
3. Peter Sagan (Slovakija)
4. Dylan Van Baarle (Olandija)
5. Reinardt Janse Van Rensburg (PAR)
...
8.Ramūnas Navardauskas tas pats laikas
...
125. Diogo Nunes (Portugalija atsiliko 10 min. 10 sek.

Bendrojoje įskaitoje R. Navardauskas iš dvidešimtosios vietos pakilo į devynioliktą bei pirmojo etapo nugalėtojui bei lyderiui amerikiečiui Taylorui Phinney pralaimi 45 sekundes.

Bendra įskaita:

1. Taylor Phinney (JAV) 6:50:24
2. Steven Cummings (D. Britanija) atsilieka 15 sek.
3. Lasse Norman Hansen (Danija) 17
4. Tony Martin (Vokietija) 23
5. Fabian Cancellara (Šveicarija) 26
...
19.Ramūnas Navardauskas 45
...
125.Diogo Nunes (Portugalija) 19:59

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją