1. Vartokite vitaminus. Viena iš odos sausumo priežasčių – kai kurių vitaminų stygius. Vitaminas E, žuvų taukai ir šaltai spaustas linų aliejus drėkina odą iš vidaus.

2. Įdėmiai perskaitykite užrašus ant kosmetikos pakuočių. Šaltuoju metų laiku reikia atsisakyti visų odos valymo priemonių, kurių sudėtyje yra spirito, nes jos išdžiovina odą. Naudokite tik švelnius losjonus ir pienelius su natūraliais aliejais, o rytais, užuot praususis vandeniu, nuvalykite veidą losjonu.

3. Venkite karšto vandens. Jis stipriai nuriebina ir išdžiovina odą, kuri žiemą jau ir taip sausa. Prausiantis po dušu, vanduo turi būti kambario temperatūros, o panorus susišilti vonioje, šį malonumą reikėtų sutrumpinti iki dešimties minučių.

4. Šveisdami odą, nepersistenkite. Jei oda sausa, šveitiklį naudokite ne dažniau kaip kartą per savaitę ar pusantros. Per dažnas šveitimas dar labiau sausina odą ir alina ją. Rinkitės švelnų pilingą be stambių dalelyčių bei parabenų ir švelniai patrinkite odą.

5. Netrinkite veido. Atrodytų, smulkmena, bet nuo to, kaip šluostomas veidas, priklauso jo odos būklė. Netrinkite veido rankšluosčiu, tik švelniai jį nusausinkite ir, kol neišgaravo drėgmė, patepkite maitinančiu kremu.

6. Atkreipkite dėmesį, koks oras yra patalpoje. Centrinis šildymas sunaikina drėgmę butuose ir biuruose, o tuo pačiu džiovina odą. Jai padėtų oro drėkintuvai.

7. Papildykite arsenalą. Jeigu Jūsų odos priežiūros priemonės nebesusidoroja su savo užduotimi, išbandykite turinčias efektyvesnių komponentų, tokių kaip vitaminas E, augaliniai aliejai ir ekstraktai, regeneruojantys ir giliai drėkinantys odą.

8. Apribokite kavos ir alkoholio vartojimą. Alkoholis, kava ir žalioji arbata skatina šlapimo išsiskyrimą ir kenkia išsausėjusiai odai. Kiekvieną puodelį kavos ar vyno taurę reikia užsigerti stikline vandens be angliarūgštės.

9. Praturtinkite valgiaraštį. Sausos odos problemas padės įveikti subalansuota dieta: įtraukite į valgiaraštį daug omega-3 rūgščių turinčius produktus – jūros žuvies, žaliųjų daržovių, vaisių ir riešutų.

10. Užfiksuokite rezultatą. Šlakstykite ar nupurkškite odą gręžinių vandeniu, nes jis atgaivina odą. Tačiau jis greit išdžiūsta, tad po to reikia pasitepti drėkinančiu kremu.