Ingredientai
Miltai
300
g
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Soda
šaukštelis
Druska
šaukštelis
Sviestas
125
g
Cukrus
200
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Bananai
2
vnt.
Pienas
60
ml
Šokolado traškučiai
150
g
Graikiniai riešutai
120
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje gerai išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukrų, kol gausite purią masę. Po vieną muškite kiaušinius, nuolat maišydami, kad masė taptų vienalytė ir nesusidarytų gumuliukai.
Galiausiai sudėkite tarkuotus bananus, išmaišykite, tada miltus, kaitaliodami su pienu. Paskiausiai įmaišykite šokolado traškučius ir sukapotus graikinius riešutus.
Šaukštu dėkite tešlą į popierines formeles truputį daugiau nei po pusę.
Kepkite orkaitėje 170 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite į vidurį įbesdami medinį dantų krapštuką - jis turi būti neaplipęs tešla.
Atsiliepimai