12 porcijų

Produktai:

50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
50 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
1/4 šaukštelio maltų kuminų,
1/4 šaukštelio rozmarino,
150 g miltų,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai grietinėlės,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1/4 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio cukraus pudros,
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
gabalėlis sviesto.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.

2. 12 keksiukų formelių ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

3. Kiaušinius sumaišykite su druska, cukraus pudra, pipirais, gerai išplakite, tada suberkite kuminus, rozmariną, supilkite grietinėlę ir alyvuogių aliejų, išmaišykite mediniu šaukštu.

4. Tešlą išpilstykite į formeles, kepkite orkaitėje 20 min. palikite 5 min. pravėsti, tada išimkite iš formelių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)