Šeima ir namai

G.Stefani su vyru Gavin Rossdale susipažino per grupės „No Doubt“ turą. Praėjus trims savaitėms nuo pažinties pora pirmą kartą pasibučiavo, o po septynerių metų draugystės susituokė. Dainininkė ne vieną kartą teigė, kad būti mama – neįtikėtinai smagu. Pradžioje tenka susidurti su nesibaigiančia rutina, bet kai vaikai paauga viskas pasikeičia. Šiuo metu pora augina du vaikus Kingston James McGregor (7) ir Zum Nest Rock (5).

Rokerių pora tiki, kad vaikai yra tvirtos santuokos pagrindas. Jie suteikia gyvenimui daugiau džiaugsmo. Dainininkė mėgsta eksperimentuoti ir su vaikų įvaizdžiu.

Gwen Stefani dažnai sulaukia kritikos, kad vaikams dažo plaukus. Stilingoji mamytė berniukus mėlynomis skiauterėmis ir balintomis sruogomis pradėjo puošti anksčiau, nei jie pradėjo vaikščioti. Išskirtinis atlikėjos įvaizdis – raudonos lūpos ir labai šviesūs plaukai bei pašėlęs gyvenimo tempas įpareigoja deramai pasirūpinti ir savo vaikų išvaizda.

Trečias šeimos kūdikis – svajonės išsipildymas, nes pora ilgai negalėjo susilaukti dar vienos atžalos. Dainininkė neslpia, kad norėtų sulaukti dukters.

Apie ateities planus atlikėja kalba atsargiai. Ji ir toliau tikisi rengti koncertus su grupe „No Doubt“, plėtoti solinę karjerą, kurti rūbus prekiniam ženklui L.A.M.B. Aktyvi mama mėgsta naujus iššūkius ir negali ilgai užsibūti vienoje vietoje.

„Niekada nemanau, kad jau viską padariau. Gyvenu gerai, esu laiminga, tačiau nenoriu nuvilti kitų žmonių lūkesčių. Tokia baimė yra pakankamai sveika, kadangi ji verčia būti kūrybingai. Žinau, kad turiu ir toliau ieškoti įkvėpimo, siekti patekti į kitą lygį”, - sakė dainininkė.

Mados pasaulis

Nedaugelis žino, kad rūbų siuvimas G.Stefani šeimoje yra kelių kartų užsiėmimas. Siuvėja dirbo ir jos prosenelė. Karjeros pradžioje dainininkė pati kūrė visus savo sceninius apdarus.

Ji visada buvo ta mergina, kuri vaikystėje mėgo persirenginėti, žaisti su lėlėmis. Solinės karjeros pradžioje sukūrė drabužių liniją L.A.M.B.

Moteris mėgsta naujus iššūkius, todėl negali sustoti pusiaukelėje. Žinoma, gausi šeima verčia sulėtinti G.Stefani apsukas. Šiuo metu moteris kuria madingus drabužius būsimoms mamoms.

„Mano linija L.A.M.B. startavo 2003 metais, nes nemaniau, jog sulaukusi keturiasdešimties vis dar dainuosiu, tačiau žinojau, kad nieko nekurdama pasinersiu į depresiją“, – teigė G.Stefani.

Mados kritikai giria G.Stefani pastangas, nes visos kolekcijos buvo parengtos profesionaliai ir skoningai.

Karjeros pradžia

G.Stefani niekada nemanė, kad gali dainuoti profesionaliai. Vieną vakarą į namus brolis parsinešė „The Madness“ plokštelę, kuri įkvėpė suburti grupę „No Doubt“.

Energijos ir nevaldomos ekspresijos kupini „No Doubt“ pasirodymai sudomino „Interscope“ leidybinę firmą ir 1992-aisiai pasirodė debiutinis grupės albumas. Deja, didelio pasisekimo jis nesulaukė. Leidybinė kompanija nusprendė nutraukti sutartį.

Grupė nepasidavė ir savo lėšomis išleido antrąjį albumą „Beacon Street Collection“ (1995). Tada grupė susidūrė su kitais sunkumais. Iš jos pasitraukė Eric Stefani. Nutrūko ir Gwen bei grupės boso gitaristo Tony Kanal draugystė.

Tarptautinis pripažinimas

Nutrūkusi draugystė privertę atlikėją parašyti daugelį „Tragic Kingdom“ (1995) dainų. Albumas sulaukė didelio pasisekimo. Buvo parduota 16 milijonų albumo kopijų, o grupė susižėrė du „Grammy“ apdovanojimus.

Radijo eteryje nuolatos sukosi dainos „Just a Girl“, „Spiderwebs“, o baladė „Don't Speak“ tapo grupės vizitine kortele. G.Stefani neslėpė, kad emocingame kūrinyje kalbėjo apie nutrūkusius santykius su T.Kanal. Tai buvo pirmas kartas, kai atlikėja suprato, kad jos kūryba gali būti įdomi klausytojams.

Po albumo „Rock Steady“ grupė nusprendė padaryti pertrauką. Dainininkė suvokė, kad atėjo momentas, kai reikia save išbandyti skirtinguose soliniuose projektuose.

2004-ųjų rugsėjį pasirodė užkrečiantis šokių muzikos singlas „What You Waiting For?“. Jis užkariavo publikos simpatijas. Albumas „Love.Angel.Music.Baby“ parduotuvių lentynose pasiekė lapkričio mėnesį. Viršelis buvo papuoštas siurrealistiškais piešiniais, kurie pristatė Stefani keturių merginų grupę - „The Harajuku Girls“.

Po poros metų dainininkė išleido antrą solinį albumą „The Great Escape“. G. Stefani neslėpė, kad soliniai pasirodymai reikalauja kruopštaus pasirengimo. Reikia sukurti teatrališką reginį, kuris ne tik nustebintų žiūrovą, bet ir sukurtų nepamirštamą įspūdį.

Tarp kitko:

Stefani į savo vestuvių ceremoniją sugebėjo pavėluoti 45 minutes.

Dainininkė kartais eina į drabužinę ir užsirakina duris, kad niekas negalėtų jos surasti.

Gwen Stefani dirbo ir greito maisto restorane.

Gyvo pasirodymo metu dainininkė buvo susilaužusi koją.