Vyriškis grasino išžudyti kažkokius nesąžiningus verslininkus, pareigūnų į namus neįsileido. Manoma, jog jis buvo ginkluotas (vyriškis turi du legaliai įsigytus pistoletus TT ir „Beretta“).

Pasak policijos pareigūnų, gali būti, kad vyriškiui sutriko psichika.

Buvo evakuoti daugiabučio gyventojai, uždaryta gatvė.

Įvykio vietoje budėjo ir ugniagesiai bei greitoji pagalba. Butas, kuriame vyko drama, yra pirmame aukšte.

Į pagalbą Ukmergės policijai iš Vilniaus atvyko antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir Mobiliosios kuopos pareigūnai. „Aro“ psichologai-derybininkai bandė išspręsti konfliktą taikiai.

"Situacija neaiški. Yra likęs mažametis su tėvu, dabar negalime komentuoti", - BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Lietuvos ryto TV pranešė, kad vyriškio žmona trečiadienio rytą išvyko į Vilnių, kadangi ten dirba, ir paliko vyrą su septynmečiu sūnumi namuose. Viskas lyg ir buvo gerai, bet po to jis kažkodėl sūnaus neišleido į mokyklą ir pradėjo skambinėti savo draugams, kalbėti kažkokius niekus apie žemių pardavimą, apie tai, kad jis niekam sūnaus neatiduos, kad išžudys visus nesąžiningus verslininkus.

Teigiama, kad vyriškis turi nedidelę įmonę, kurios veikla susijusi su transportu.

Apie 16.30 val. pareigūnai sulaikė kažkokį vyrą, bandžiusį prasibrauti pro policijos kordoną. Jis pasipriešino pareigūnams, todėl buvo surakintas ir išvežtas į komisariatą. Vietos gyventojai jį apibūdino, kaip „pijoką“.

Apie 17.45 į įvykio vietą atvažiavo Ukmergės meras Vydas Paknys.

Apie 18 val. įkaito drama pagaliau baigėsi. Iš buto išėjo septynmetis su seneliu. O Antaną jau prieš tai išsivežė policininkai.

Berniukas ir jo senelis nesužaloti. Policijos žiniomis, vyriškis jiems negrasino, prieš juos nesmurtavo.

Pasak pareigūnų, išspręsti įkaitų dramą padėjo atvažiavęs Antano draugas. Jis įkalbėjo bičiulį pasiduoti policijai. Vyriškis išvežtas į ligoninę, kad jam pagalbą suteiktų psichiatrai.

Antaną pažįstantys žmonės jį apibūdino kaip „gerą vyrą“. Tačiau pastaruoju metu jis „užgėręs“, o paskutines tris dienas Antanas ėmė kalbėti apie kažkokius priešus, kurie jį puola, nuodija, rezga visokias pinkles.

Trečiadienį atvažiavus policijai jis net padėkojo pareigūnams, kad šie išvaikė jo priešus, o paskui liepė jiems išvažiuoti, nes dabar jau viskas gerai, jis eisiąs valgyti. Pareigūnai neišvažiavo, o priešai vėl ėmė pulti. Po namus su pistoletu rankoje vaikščiojęs vyras įspėjo policininkus nesibrauti į butą, nes „visiems bus blogai“.

Todėl buvo nuspręsta į butą nesiveržti, o įkalbinėti.