„Silvestras – naujasis virtuvės talentas, kuris nuo šiol savo kepiniais dalinsis su visais Lietuvos moksleiviais, – didžiuodamasis praneša projekto „VMG mokykla“ idėjos autorius Alfas Ivanauskas. – Vienas iš mūsų tikslų keliaujant į mokyklas yra atrasti tuos grynuolius, kurie žavi mokyklos bendruomenę, savo iniciatyvomis uždega kitus moksleivius, yra talentingo, kūrybingo ir savo tikslų siekiančio jauno žmogaus pavyzdys. Mums tereikia jiems padėti – suteikti galimybę, skirti dėmesio, edukuoti.“

Jaunasis VMG komandos narys jau įsisuko į profesionalią mitų griovėjų virtuvę ir joje, anot A. Ivanausko, jautėsi it žuvis vandenyje. Pamatykite Silvestro debiutą ir sužinokite pirmieji, ką jis gamino!

„Tokių kaip Silvestras, tikiu, mūsų mokyklose daug – moksleiviai žingeidūs, diskusijose apie sveiką mitybą itin aktyvūs, o pasak technologijų klasių mokytojų – kulinarija yra viena mėgiamiausių disciplinų mokyklose, – sako A. Ivanauskas. – Jei pastebėjote talentą savo mokykloje, savo aplinkoje, būtinai informuokite mus – gal būt tam talentui reikia vos mažos paskatos ir jo svajonė su „VMG mokykla“ komanda taps realybe.“

Net 88 šalies mokyklos ir beveik 41 tūkstantis jose besimokančių moksleivių dalyvauja pirmąkart Lietuvoje rengiamame ir analogų pasaulyje neturinčiame verslo socialinės atsakomybės projekte „VMG mokykla“. Projekto, kuris įgyvendinamas drauge su LR Švietimo ir mokslo ministerija, šalies savivaldybėmis, mokyklų bendruomenėmis ir verslo įmonėmis, tikslas – įrengti modernias kulinarijos klases šalies mokyklose ir propaguoti sveikatos kultūrą Lietuvoje.
Primename, kad LR Seimas šiuos metus paskelbė Vaikų sveikatos metais. Daugiau nei dešimtyje iš šiame projekte dalyvaujančių mokyklų nėra kulinarinės klasės, o šio dalyko dėstoma tik teorinė dalis. Vidutiniškai vienai klasei mokykloje įrengti reikia apie 40 tūkstančių litų. Projekte dalyvaujančių mokyklų sąrašą rasite čia.

Prie šio socialinės atsakomybės projekto galite prisidėti ir jūs, įsigydami VMG kulinarijos žurnalą-albumą ir aukodami aukojimų portale. Šiam projektui taip pat galite paaukoti siųsdami SMS žinutę numeriu 1405, įrašę tekstą 1153. SMS žinutės kaina 5 Lt (auka - 3,75 Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)