Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Anties krūtinėlė su vaisiais
4 porcijos
Produktai: 2 didelės anties krūtinėlės su odele, 1 šaukštas vyno acto, 2,5 šaukšto akacijų medaus, 1 šaukštas maltų paprikų, 500 g žalių arba mėlynų vynuogių, 6 džiovintos figos, 2 šaukštai rudojo cukraus pudros, 6 žiupsneliai cinamono, druskos, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:

Anties krūtinėlių odelę įpjaukite tinkleliu (tada geriau ištekės taukai). Apibarstykite druska ir pipirais. Keptuvę įkaitinkite, sudėkite anties krūtinėles odele ant dugno, pakepkite 10 min., vis palaistydami išsiskiriančiais taukais. Paskui taukus nupilkite, krūtinėles apverskite ir pakepkite dar 3 min.

Krūtinėles išimkite iš keptuvės, nupilkite likusius taukus. Įpilkite į keptuvę vyno actą, įdėkite medų ir iš karto nukaiskite keptuvę. Tada sudėkite į keptuvę krūtinėles odele į viršų, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 10 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių. Figas ir vynuoges apvoliokite meduje ir dėkite į kepimo skardą. Apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Kepkite 10 min.

Anties krūtinėles išimkite iš keptuvės, supjaustykite juostelėmis, sudėliokite į keturias pašildytas lėkštes. Išsiskyrusias sultis supilkite į keptuvę, viską išmaišykite ir pašlakstykite šiuo padažu antieną. Patiekite su vaisiais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai