Bet, kažkokio stebuklo dėka, išgyveno. Vieni daugiau ar mažiau atsigavo, o Peliukas (Myšonok) niekaip nesveiko. Iš gražaus pilko burbuliuko liko vieni kaulai, aptraukti retutėliu kailiu (vietomis net plikas!), geltonas nuo nuolatinės drėgmės ir šlapimo rūgšties kailis papilvėje, užsitraukę ant akučių treti vokai.

Maitintojos žiemą sunerimo. Po tais garažais šalta visiems, net ir rubuiliams, o ką kalbėti apie Peliuką, kuris neturi jokio lašinuko ir kailiuko. Po kelių nesėkmingų bandymų sugauti katinėlį pagaliau pavyko. Tikslas buvo labai aiškus - sužinoti, kodėl jis plikas, kodėl toks liesas, ar nuodai nepaveikė kepenų, inkstų funkcijų. Keliavome į stacionarą. Atlikti visi kraujo tyrimai.

Katinėliui vos 1,5 m. - tai patvirtina maitintojos, o dėl nuodų ir prastų gyvenimo sąlygų labai sugedę dantukai. Ypač skausmingas vienas, kurį nedelsiant reikėjo šalinti. Kraujas rodė uždegimą, galbūt dėl dantų, peršalimo. Visi kiti parametrai - normoje. Kadangi dantukui rauti reikėjo narkozės, atlikta ir kastracija. Jo kailį „suvalgė“ plaukagraužiai, kiti parazitai. Štai kodėl Peliukas plikas.

Gydytojos verdiktas - iki pavasario jam būtina būti šilumoje. Peliukas stacionare nuo sausio 25 dienos. Lauke katinėlis labai meilus, draugiškas, glaustosi prie maitintojos, ne duok pavalgyti - duok pasitrinti, pamurkti. Deja, stacionare jam blogai. Nereaguoja į nieką. Nepyksta, nešnypščia, tik žiūri kvadratinėm akim ir skrodžia kiaurai: „Ką aš tokio padariau, kad mane šitaip kankinat...“.

Jam labai reikia namų globos. Ramus, mielas, geras katinas. Nepiktas, jokių nagų ar kandžiojimų, urzgimų ar šnypštimų. Bet stacionare jis siaubingai nelaimingas. Parazitai išnaikinti, atlikta kastracija, danties operacija, gydoma viršutinių kvėpavimo takų infekcija, reikia, kad ataugtų kailis ir Peliukas priaugtų svorio. Vėliau, pasveikęs, jis galės keliauti atgal, po tais nelemtais garažais... Na, nebent jam pavyktų surasti namus. O jis juos tikrai gali turėti! Peliukas, jei ne narve, žinoma, yra žmogų mylintis, dėmesio reikalaujantis katinas.

Labai ieškome laikinos globos bent iki pavasario. Skambinkite, rašykite, jei tik galite Peliuką priglausti. Jokio gydymo jam jau nebereikia!

Būsime dėkingi, jei padėsite atsiskaityti už visus tyrimus, gydymą, operacijas ir stacionarą. Reikalinga parama (tikimės, tiek užteks, jei rasime globą greitu metu) - 400 Lt.

Peliukas jaunas, labai gražus, neįprastas katinas. Labai rekalinga laikina globa. Išvaduokime jį iš kalėjimo - narvo stacionare.

Ačiū! Susisiekti: tel. 868973782, 861558898, info@rainiukas.lt (VŠĮ „Rainiukas“. Nepaliksime bėdoje)