Ingredientai

Morkos 2 vnt.
Sviestas 1 šaukštas
Prieskoniai pagal skonį
Druska pagal skonį
Grietinė 1 stiklinė
Miltai šaukštas
Sviestas 3 šaukštai
Pomidorų pasta 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Nuo gūžės nulupkite nešvarius lapus, nuplaukite. Išpjaukite kopūstkotį taip, kad nesuirtų gūžė. Kopūsto gūžę pavirkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 - 12 minučių. Paskui išskirstykite lapus, nupjaukite nevalgomas dalis (lapo sustorėjimus).

Dubenyje sumaišykite krevetes, virtus ryžius, apkepintus svogūnus ir morkas, prieskonius. Išdėliokite įdarą ant paruoštų kopūstlapių ir sulankstykite kaip vokus. Taip paruoštus balandėlius apvoliokite miltuose ir iš abiejų pusių apkepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste ir atskieskite daržovių sultiniu su grietine. Pagardinkite pipirais, druska ir pavirkite kelias minutes.

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite, sudėkite pomidorų padažą ir dar pakaitinkite kelias minutes. Baigus kaitinti, supilkite paruoštą padažą į keptuvę su svogūnais, išmaišykite ir verkite dar 5 minutes.

Apkepintus balandėlius dėkite į puodą, užpilkite trupučiu vandens ir paruoštu grietinės padažu bei pomidorų tyre ir troškinkite. patiekite su padažu, kuriame balandėliai troškinosi.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai