Progos prisiminti pamėgtus herojus nepraleido ir žinomos šalies šeimos su savo mažyliais.

Jaukioje popietėje dalyvavo Laurynas Šeškus, Dainė ir Donatas Baumilos, Žygis ir Dovilė Stakėnai, Gabija Vitkevičiūtė ir kiti žymūs tėveliai su savo atžalomis.

„Anderseno personažai buvo geriausi mano vaikystės draugai, todėl džiaugiuosi, kad mano vaikai turėjo galimybę susipažinti ir tęsti draugystę su mano pamėgtais pasakų herojais. Tuo tarpu pats turėjau progą prisiminti, kokia nepaprasta gali būti vaikiška vaizduotė, kurios pasisemti vertėtų ir suaugusiesiems“, – sakė su žmona Dovile ir dviem sūnumis atvykęs Žygis Stakėnas.

Renginio akimirkos - DELFI galerijoje:

Pirmą kartą rengiama tokia pasakų popietė neatsitiktinai buvo pavadinta „Pažadinkime Coliukę“. Jos svečiai rinkosi į specialiai šiam renginiu įkurtą pasakišką šalį, kurioje vaikai ne tik klausėsi A. Bružo pasakojimo, bet ir patys tapo jo herojais bei improvizavo drauge su T. Dobrovolskio kuriamais muzikos garsais.

„Vaikams visuomet puikiai sekasi improvizuoti, nes jų mintys nevaržomai sklendžia ant plačių vaizduotės sparnų. Pasakos improvizacija su nesudėtingais herojais leidžia įsijausti į skirtingus veikėjus, reikšti mintis ir net atrasti savo talentus. O mes, suaugusieji, prisimindami legendinę Anderseno kūrybą turime galimybę iš naujo atrasti pačias svarbiausias ir nekintančias vertybes, kurias kasdieniame gyvenime kartais pamirštame“, – renginio sėkme džiaugėsi Audrius Bružas, pats kūręs pasakos scenarijų. Pirmasis jį dar namuose įvertino aktoriaus sūnus.

Netradiciškai sekama pasaka renginio sumanytojai siekė pažadinti kiekvieno vaiko vaizduotę. Keliaudami jos labirintais ir įsiklausydami garsų, mažieji bandė judesiu perteikti emocijas, pavaizduoti pasakos veikėjus. Skambus juokas ir muzikinės improvizacijos lydėjo Coliukę pas mylimąjį princą, saugojo nuo tingiai kvarkiančių rupūžių ir gynė nuo pasipūtusių karkvabalių.

Tikimasi, kad šis renginys taps gražios tradicijos pradžia, kur įsijausdami į pasakų personažus per įvairias meno priemones vaikai lavins savo talentus, gabumus ir mokysis išgirsti širdimi. Norima iš naujo pažvelgti į legendinio autoriaus kūrybą, kuri vaizdingai perteikia vertybes ir santykių esmę.

“Pažadinkime Coliukę” yra savaitgalių renginių ciklo šeimoms „...ir gyvensime MES ilgai ir laimingai“ pradžia. Kaskart pakvietę interpretuoti naują H.K.Anderseno pasaką, menininkai mažiesiems padės išlaisvinti kūrybines galias ir mokytis bendrauti muzikos garsais, spalvomis ir judesiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)