Paskui, kaip būdinga sostinės viešajam transportui, atvažiavo būreliu.

Daugiau nei juoką kelia Vilniaus politikų užmačios kuo daugiau žmonių išsodinti iš savų automobilių ir kamščius mažinti populiarinant viešąjį transportą. Kad ir koks jis būtų – svarbiausia, kad atvažiuotų. Ir kam tie grafikai, jeigu net prieš darbo dienos pradžią, kai visi skuba, neatvažiuoja laiku?

Štai kodėl man neįdomūs argumentai, kad šaltyje seni troleibusai užšąla – jei nesusimokėčiau už kelionę, manęs kontrolieriai juk neklaustų kodėl: neliko pinigų, o gal netyčia užmiršau Vilniečio kortelę. Pagauna – vedasi į raudoną autobusėlį - bauduoja.

Tačiau kokią man kompensaciją sumokės troleibusų parkas, kad šiandien pusvalandį vėlavau į darbą? Kad sustipau, nušalau veidą ir prisinervinau laukdama, kol teiksis atvažiuoti tas, kieno darbas važinėti.

Nesulauksi skambinu reklaminiuose stenduose nurodytu Vilniaus transporto paslaugų klientų aptarnavimo skyriaus telefonu. Kodėl neatvažiavo iš eilės du 10 numeriu pažymėti troleibusai?!

Darbuotoja paaiškinti negali, nes „reikia klausti Troleibusų parko”. Tačiau pažada pasižiūrėti, kur jie dingo. Pasirodo, trys Savanorių žiede, vienas Kareivių gatvėje. „Reikės dar dešimt minučių palaukti“, - paskutinę viltį spėti į darbą sužlugdo malonus balsas.

Laukiu. Pagaliau – atvažiuoja. Vos vos judėdamas, pritrombuotas piktų vilniečių. Apšalusias smegenis atakuoja patarimai tamsiame kelyje būti matomais – nepamiršti atšvaitų. Mintyse liepiu užsičiaupti.

Vilniaus viešojo transporto sistemos tobulintojai, nesukit man galvos patarimais. Už kelionę smirdančiu troleibusu moku 3,5 lito. Noriu tik vieno – kad jis atvažiuotų laiku. Ir taškas. Nes jeigu esu kasininkė – net ir sisioju pagal grafiką. Tai negi per dešimtmečius neįmanoma pasiekti, kad troleibusai važinėtų ne būriais, o kaip parašyta. Jei per sunku – grąžinkit mikriukus!

Susidūrėte su viešojo transporto bėdomis? Norite pasidžiaugti šia sistema? Pasidalinkite savo pasakojimu el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Viešasis transportas“

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: