Mano nuomonė ir patirtis yra tokia - viskam savas laikas. Aišku, svarbu, kad žmogus analizuotų save, žiūrėtų, ką galbūt daro ne taip. Neplauktų palei srovę.

Kai studijavau universitete (o dabar man vos per 30-imt metų), labai moteriškame ketvirto kurso kolektyve iš merginų girdėdavau kžką panašaus į „ach, aš viena, neturiu draugo/mylimojo/vyro“.

Jausdavausi keista, truputį balta varna, nes man tuomet ne „bernai“ ir juo labiau - ne šeima galvoj buvo. Norėjau mokytis, tobulėt, dirbt svajonių darbą, keliaut, pramogaut! Būti atvira pasauliui ir sau. Ir iš tikrųjų aš visa tai pasiekiau, neapsakomai gerai praleidau laiką, o pirmą rimtą draugystę, pasibaigusią vestuvėmis ir šeima, užmezgiau 28-erių.

Nemanau, kad nei per anksti, nei per vėlai. Man pats tas. Ir tą patį sakau tiems šauniems atviriems žmonėms, kuriuos pažįstu ir kurie yra vieniši (tiek vyrai, tiek moterys), - laikas viska sudėlios. Bet, aišku, yra kitas niuansas - jei žmogus per gerai apie save galvoja (arba atvirkščiai - per prastai), tuomet jis paprastai antros puses ieško ne ten, kur jam priklauso ir nė velnio jis neras.

Čia kaip su ėjimu į darbo pokalbį. Būdamas, pavyzdžiui, santechniku juk neisi į pokalbį dėl rektoriaus darbo. Reikia turėti truputį proto. O ir toje pačioje savo specialybės darbo rinkoje paprastai nepatenki į darbą per pirmą darbo pokalbį, reik kiek vargti. Taigi, sėkmes, kantrybės ir optimizmo!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Esu gražus, protingas, draugiškas, bet... vienišas“ - ne kartą tenka girdėti tokius žodžius iš žmonių, kuriems, regis, nesiseka tik dėl vieno – jie niekaip neranda kito, su kuriuo galėtų dalintis džiaugsmais, rūpesčiais ir kavos puodeliu.

Teiraujamės Jūsų - ar esate atsidūrę panašioje padėtyje? Jei taip, kaip pavyko rasti antrąją pusę? O gal iki šiol neturite mylimojo ir mylimosios ir vadovaujatės teorija, kodėl nesiseka šį rasti? Nežinote kur bėda? O gal manote, kad antroji pusė – apskritai ne būtinas dalykas gyvenime? Pasidalinkite savo patirtimi su kitais, patarkite ar pasiguoskite – laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Antra pusė“ iki vasario 10 d. Vieno teksto autoriui atiteks specialus DELFI puodelis ir 50 litų „Vero Cafe“ čekis.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: