„Puikus rezultatas! Visą ralį važiavome geru, bet ne beprotišku tempu. Skaičiavome padangas, dėliojome savo strategiją, turėdami galvoje, kad ne vienas greitas kilometras lems pozicijas, o visas ilgas 120 km ralis”, - po finišo pasakojo lenktynininkas K. Raišys.

Jo vairuojamas L9 klasės BMW M3 dviem ratais varomų automobilių 2WD įskaitoje LARČ čempionato pirmame etape – „Halls Winter Rally” – buvo greičiausias, mat trasoje greitesnis latvių ekipažas šiuose čempionatuose nedalyvauja.

Tačiau didesne sensacija tapo tai, jog K. Raišio ir M. Kašalyno komanda absoliučioje Lietuvos automobilių ralio čempionato įskaitoje pelnė trečią vietą. Juos aplenkė tik „Mitsubishi Lancer Evolution” vairuojantys Rokas Kvaraciejus ir Ramūnas Čapkauskas.

Ir tai ne paskutinė gera žinia „Flameris Racing” komandai. Nei vieno galingo keturiais ratais varomo automobilio savo įskaitoje neturinti ekipa komandinėje įskaitoje pelnė antrą vietą ir namo išsivežė didžiulę organizatorių įteiktą taurę.

Praėjusių metų 2WD įskaitos čempionas K. Raišys ir jo šturmanas M. Kašalynas patenkinti ne tik puikiais rezultatais, bet džiaugiasi unikalia galimybe išbandyti dar nebandytą sušalusio žvyro dangą.

K. Raišio ir M. Kašalyno BMW aplenkę latviai R. Sirmacis ir M. Kulšs „Halls Winter Rally” varžėsi R2B klasės „Ford Fiesta”. Nors galia šis naujas automobilis nusileidžia galingam BMW M3 motorui, šių dviejų automobilių lyginti nevalia. „Ford” yra ateitis, teisingiausias kelias jauniems ralio lenktynininkams. Tai tarptautinės klasės automobilis.

Tuo tarpu L9 klasės reikalavimus atitinkantis K. Raišio vairuojamas BMW M3 yra skirtas, visų pirma, teikti didelį vairavimo malonumą ir varžytis nesvarstant apie pasaulio čempionatus.

„Man smagu, kad šiais metais mano klasėje padidėjo konkurencija. Bet, žvelgiant iš šono, būtų teisingiau, jei jauni lenktynininkai rinktųsi tarptautinių klasių automobilius ir praplėstų horizontus, pamėgintų ralių ne tik Lietuvoje”, - sakė K. Raišys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją