„Tie laikai, kai vaikai tiesiog būdavo atvedami į žaidimų kambarį ir paliekami, jau traukiasi. Dabar nebeužtenka ir užsakyti bent pusvalandį su jais užsiimantį personažą“, - kalbėjo I. Budrienė.

Tėvai gimtadienio planavimą pradeda nuo temos ir vietos parinkimo. Jie rengtis šventei pradeda maždaug mėnesį iki jos. Išsiaiškinama, apie ką vaikas svajoja, kokio gimtadienio jis trokšta. Trimečiai – penkiamečiai dažniausiai tikisi šventėje išvysti savo mėgiamų filmukų herojus, o vyresni – užsiimti tuo, ką mėgsta daryti arba ką svajoja išbandyti. 

„Sudėtingiausia turbūt yra su šešiamečiais – devynmečiais, - juokiasi aštuonmečius Kernių ir Mantą auginanti I. Budrienė, - Jų norai labai dažnai keičiasi!“.

Vaikų kambariai, anot švenčių planuotojos, iš mados turbūt niekada neišeis. Tik plėsis jų siūlomų paslaugų ratas. Tarkim, tėvai vis dažniau pageidauja uždaro gimtadienio ir pramogų skirtingo amžiaus atžaloms, todėl atidžiai studijuoja tai, ką kuris žaidimų kambarys gali pasiūlyti. 

„Jau teko rengti kelis VIP gimtadienius, kuomet visiems vaikams buvo teikiamos dovanos ir jie patys pasigamino tokius ledus, kokių norėjo“, - pasakojo I. Budrienė.

Su šypsena švenčių planuotoja pasakojo, jog mažylių vakarėliai VIP pavadinti buvo ne jos ar tėvų, o paties žaidimų kambario. Mat, į jį buvo įskaičiuota daug įprastai neužsisakomų paslaugų. Kaune esančiame žaidimų kambaryje tuomet mažieji ne tik dūko, bet ir gamino žaislus iš specialios tešlos, vaišinosi jiems paruoštais gėrimais, gavo kvietimus pasiausti žaidimų kambaryje ne tik gimtadienio metu, persirengė teminiais kostiumais.

„Jubilijatas noriai pasipuošė pingvino kostiumu, nes viskas, kas jį supo, tą vakarą buvo labai „pingviniška“, - juokėsi I. Budrienė.

Sukaktuvininkui ir jo svečiams buvo paruošti net du desertų stalai. Vienas su sultimis, tortu ir skanėstų krepšeliais. Antrasis – saldainių. Pastarajam I. Budrienė panaudojo šiuo metu vis dažniau svečių pageidaujamą desertų vežimėlį.

„Žinoma, vaikų gimtadienių biudžetai bent dešimt kartų skiriasi nuo vestuvių. Mažiau laiko reikia ir šventę planuojant, derinant jos temą, detales. Tačiau dėmesį lietuviai vaikams skirtoms iškilmėms tikrai jau skiria ne mažesnį“, - tvirtino I. Budrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)