Pareigūnų atstovė prisiminė sprendimus dėl Seimo nario Petro Gražulio elgesio per didelio atgarsio sulaukusias „Baltic Pride“ eitynes ir negailėjo kritikos švelniems sprendimams.

DELFI primena, kad prieš homoseksualų eitynes Vilniuje praėjusių metų liepos 27 dieną P. Gražulis buvo sulaikytas, kai bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P. Gražuliui skirta 200 litų bauda už tai, kad jis Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą. Skirtą piniginę baudą parlamentaras apskundė teismui.

Dar vieno teismo proceso P.Gražulis nesulaukė, nes Seimas nedavė sutikimo patraukti jį administracinėn atsakomybėn.

Policija jam buvo surašiusi protokolą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnio antrą dalį. Teigiama, kad P. Gražulis nepaisė draudimų peržengti specialios policijos juostos "Stop policija", bei aktyviais veiksmai naudodamas jėgą, stumdamas policijos pareigūnus bandė prasiveržti į renginį ir sulaikomas bandė ištrūkti.

Šį incidentą R. Katinienė Lietuvos policijos vadovams, prokurorams ir teisėjams priminė trečiadienį Kaune, kur vyko laikinosios sostinės policijos praėjusių metų ataskaitinė konferencija.

„Filmuotoje medžiagoje nustatytas piktybinis pažeidimas, kai Seimo narys trenkia galva pareigūnui, visų teisėsaugos institucijų, kurios vertina – prokuratūros, teismų, nėra pripažinta smurtu. Iš tikrųjų užduoda ir visuomenei normą – galima priešintis, galima suduoti policijos pareigūnui. Jeigu jis gina kažkokias savo deklaruojamas vertybes tai nebus pasipriešinimas. Profesinė sąjunga vertina visumą, ne tik kažkokius ekonominius ar socialinius aspektus. Manome, kad renkamas Seimo narys užduoda nekokį toną ir formuoja ir parodo grėsmę policijos pareigūnams. Parodoma, kad jeigu Seimo narys gali taip elgtis, tai ir kiekvienas kaimo girtuoklis gali taip elgtis“, - DELFI teigė R. Katinienė.