V. Valiušaitis teigė sieksiantis išsaugoti dabartinius radijo stoties pasiekimus – prasmingą turinį ir žavią muziką. Drauge, pasak direktoriaus, bus siekiama labiau išryškinti dalykinę informacijos dedamąją.

„Išskirtinė muzika ir dalykiška informacija galėtų būti tos savybės, pagal kurias klausytojas atpažintų „Laisvosios bangos” raiškos stilių“, – pranešime cituojamas V. Valiušaitis. Jis pabrėžė profesionalaus elgesio svarbą radijo žurnalistikos darbe ir teigė sieksiantis, kad tarptautiniu mastu pripažįstami žurnalistikos standartai taptų “Laisvosios bangos” tapatybės dalimi.

V. Valiušaitis – žurnalistas, publicistas, redaktorius, politikos ir kultūros apžvalgininkas. Baigė Kauno politechnikos institutą ir Vilniaus universitetą. Dešimt metų dirbo „Laisvosios Europos” radijo korespondentu Lietuvoje (1990-1999). Įvairių laikraščių ir žurnalų vyr. redaktorius, redaktorius (1987-2007). Dėstė reporterio darbo pagrindus ir žurnalistinę etiką Vytauto Didžiojo ir Klaipėdos universitetuose. Mykolo Romerio universitete vadovauja Adolfo Damušio demokratijos studijų centrui.

Daugelio publikacijų kultūros ir politikos klausimais autorius. Parengė ir išleido 14 knygų, kurių yra autorius, redaktorius, sudarytojas, įvadinių straipsnių autorius. Buvo Sąjūdžio Kauno iniciatyvinės grupės, Sąjūdžio seimo narys (1988-1990), „Į Laisvę“ fondo lietuviškai kultūrai ugdyti Lietuvos filialo vienas steigėjų ir vadovų (1990-2000), LRT tarybos narys (2000-2003), Kauno plėtros forumo iniciatorius, vienas steigėjų, valdybos narys (1996-2003), Vilniaus ir Kauno dvimiesčio valdybos narys (2002-2007).

Domisi valstybės ir demokratinės visuomenės raida, tarpukario nepriklausomos Lietuvos, pokario lietuvių išeivijos visuomeniniais, politiniais, kultūriniais procesais, stebi dabartinės Lietuvos kultūros, švietimo, politikos procesus, juos komentuoja viešojoje erdvėje. Tarp interesų – istorija ir genealogija: V.Valiušaitis yra Lietuvos genealogijos ir heraldikos draugijos narys.

Radijas „Laisvoji banga“ priklauso bendrovei „Media LT“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)