Nestokodamas optimizmo knygos autoriaus piešia įspūdingos ateities paveikslą. Kad pateiktų kuo tikslesnį ir tikroviškesnį ateinančio šimtmečio scenarijų, jis remiasi daugiau nei 300 geriausių pasaulio mokslininkų, tyrėjų, ekspertų žiniomis ir idėjomis. Moksliniais faktais grindžiami vaizdingi pavyzdžiai stebina – tai, kas ne per seniausiai buvo laikoma moksline fantastika, šiandien atrodo visiškai įmanoma. Knygoje apžvelgiamos visos su technologijomis susijusios sritys – nuo dirbtinio intelekto iki planetinių civilizacijų formavimosi.

M. Kaku „Ateities fizika“ yra viena iš mokslo populiarinimo serijos „Mokslas visiems“ knygų. Šią seriją sudaro dvylika žinomų užsienio autorių knygų, kurias kruopščiai, pagal griežtus kriterijus atrinko, į lietuvių kalbą verčia ir leidžia Lietuvos mokslų akademija. Knygos parašytos aiškia, paprasta ir kiekvienam suprantama kalba, be sudėtingų mokslinių terminų, todėl jas su malonu skaitys ne tik mokslininkai ar dėstytojai, bet ir mokiniai, studentai ir visi kiti, norintys praturtinti žinias ir geriau suprasti šiuolaikinėje visuomenėje vykstančius procesus.

Serijos „Mokslas visiems“ knygų temos itin įvairios. Pavyzdžiui, Jeremy Rifkinas knygoje „Trečioji pramonės revoliucija“ pristato modelį, kaip pertvarkyti pasaulinės energetikos sistemą. Mattas Ridley knygoje „Raudonoji karalienė“ nagrinėja žmogaus prigimtį ir jos vystymąsi, skirtingų lyčių individų elgseną žmonių bendruomenėje. Spenceris Wellsas knygoje „Pandoros sėkla“ kviečia į pažintinę kelionę per žmonijos istoriją, kuri atskleidžia esminius gyvenimo būdo pasikeitimus, nulemtus perėjimo nuo medžioklės-rinkimo prie žemdirbystės. Biochemikas Nickas Lane'as knygoje „Gyvybės triumfas“ bando atsakyti, iš kur atsirado gyvybė, kaip susikūrė DNR, kas yra sąmonė, kodėl mirštame, ir kt.

Serijos „Mokslas visiems“ kiekvienos knygos tiražas – 1000 egzempliorių. Jos nemokamai dalijamos Lietuvos mokslų akademijoje (Gedimino pr. 3, Vilnius). Šių knygų taip pat galima rasti daugelio universitetų, mokyklų ir kitose bibliotekose. Ar Jūsų biblioteka turi mokslo populiarinimo knygų, galite pasitikslinti elektroniniu paštu moksloknygos@lma.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)