„Bendrai eilei pagausėjus 8 vaikais, mano sūnus žemyn „pavažiuoja“ per 17 pozicijų. Arba kai pretendentų į konkretų darželį padaugėja 4-iais vaikais, maniškis čiuožteli per 14 vietų žemyn“, - teigia vilnietė Agnė, šiuo metu gyvenanti svetur, neturinti galimybės atvykti į savivaldybę.

Ji nusivylusi, nes pagal matomus duomenis, valstybinis darželis, mažametį auginančiai šeimai greičiausiai liks tik svajonė.

„Kad reikės ieškoti privataus darželio, tai jau aišku kaip ant delno. Bet smalsu man dėl savivaldybės logikos", - bandanti suvokti registravimo į darželius tvarką sako moteris.
Rodyta eilė darželyje
Rodyta eilė darželyje

Savivaldybė siūlo palaukti

Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo poskyrio vyr. specialistė Vidmanta Kibirkštienė DELFI tvirtina, kad dar priimami gyventojų prašymai, todėl vaikučių eilės į darželius keičiasi dėl „Tvarkoje“ nurodytų priežasčių (viena iš jų - aptinkama ir tėvų padarytų klaidų, todėl vietos kinta).

„Tai gali tęstis dar kelias savaites, vėliau didesnių pokyčių neturėtų būti. Nežymių pokyčių bus iki balandžio 30 d., kol bus priimami prašymai", - paklausta, kada jau bus matyti realesnės eilės ir tėvai žinos, kokia tikimybė jiems yra lankyti valstybinį darželį, teigia V. Kibirkštienė.

DELFI skelbė, kad pradėjus registraciją į darželius praėjusį penktadienį tėvai užplūdo savivaldybę - aštuntą valandą ryte Vilniaus savivaldybėje jau buvo apie 150 tėvų, kurie vidurnaktį, pradėjus veikti elektroninei registravimo į Vilniaus darželius sistemai, negalėjo internetu į eilę įrašyti savo vaikų.

Užregistruota beveik 80 proc. vaikų

Primename, kad vaikai į ikimokyklinio ugdymo įstaigas bus registruojami iki balandžio 30 dienos elektroniniu būdu – internetu, o neturint galimybės – atvykus į savivaldybę.

Vilniaus savivaldybė šią savaitę skelbė, kad per dvi dienas Vilniaus miesto savivaldybė į darželius užregistravo beveik 80 proc. vaikų, tai yra 5611 žmonių užregistravo savo vaikus į darželius 2014 metais, iš jų daugiau nei 96 proc. internetu. 421 vaikas užregistruotas savivaldybėje, kuomet savivaldybės specialistai padėjo užpildyti prašymą internetu ar raštu. Palyginimui, 2013 metais užsiregistravusių į darželius buvo 7590.

Užregistravę savo vaiką ir nurodę elektroninio pašto adresą tėveliai gauna pranešimą apie sėkmingai atliktą registraciją. Atkreipiame dėmesį, kad pranešimas informuoja tik apie sėkmingą registraciją, bet negarantuoja vietos darželyje. Apie patekimą į darželį tėvai bus informuojami atskiru pranešimu, pabaigus grupių formavimą. Prašymai galios tol, kol vaikas gaus vietą darželyje.

Nepavykus savarankiškai ar neturint galimybės užsiregistruoti internetu, tėveliai gali atvykti į savivaldybę. Čia prašymus registruoja ir konsultacijas teikia specialistai. Taip pat galima pasinaudoti savivaldybėje esančia interneto prieiga (e-idėjų kambarys pirmame aukšte), kur yra atsakingi specialistai, bei užregistruoti savo vaiką į darželį.

Kilus neaiškumams, konsultacijos teikiamos ir trumpuoju telefonu 1664. Atsakymus į klausimus, susijusius su priėmimu į darželius, taip pat galima rasti svetainėje vilnius.lt esančiame reklaminiame skydelyje „Priėmimas į darželius“. Šiuo metu visi tėvai, nesvarbu, ar registruoja savo vaiką pirmą kartą, ar nori vietoj seno prašymo parašyti naują, gali pasinaudoti paslauga.

Iš viso šiuo metu sostinėje yra 125 darželiai ir 15 darželių-mokyklų, juos lanko per 31 tūkst. vaikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)