Pradėsim nuo visiems žinomo dalyko – apelsinai labai naudingi sveikatai.

Juk juose gausu fosforo, kalcio, magnio, natrio, geležies ir, aišku, vitamino C. Apelsinai naudingi virškinimui, gerina širdies ir kraujagyslių, endokrininės, nervų sistemos veiklą. Šie vaisiai spartina medžiagų apykaitą, kelia bendrą tonusą, malšina alkį, gydo nuo avitaminozės. Ir svarbiausia, valgant apelsinus galima sulieknėti.

Trijų savaičių apelsinų dieta

Atkreipkite dėmesį, kad ši dieta tiks tik tuo atveju, jeigu nesate alergiškas/-a apelsinams ir visiems citrusiniams. Ir taip pat vargu ar jums tiks šis lieknėjimo metodas, jei jūs nemėgstate apelsinų. Juk tris dienas jums teks juos nuolat valgyti. Šios dietos nesudėtinga laikytis. 

Jūsų kasdienį meniu sudarys pusryčiai, pietūs ir vakarienė, tačiau turėsite suvalgyti atitinkamą kiekį vaisių. Ši metodika leis jums ne tik sulieknėti, bet ir praturtins organizmą vitaminais. 


Pirmoji savaitė

Visą pirmąją savaitę kasdien galima valgyti po kilogramą apelsinų, du kiaušinius ir išgerti po du litrus vandens. Pirmosios dienos sudėtingiausios – organizmui reikės priprasti prie naujo mitybos režimo. Iš pradžių norėsis valgyti ko nors daugiau, bet palaipsniui šis noras dings ir galėsite ramiai tęsti lieknėjimo procesą.

Antroji savaitė

Antrąją savaitę galima valgyti po kilogramą apelsinų ir gerti po du litrus vandens. Jeigu tokį režimą sunku ištverti, galima valgyti grikių košę be druskos ir sviesto. Grikius užpilkite karštu vandeniu iš vakaro, iš ryto tik pakaitinkite ir galite valgyti tiek, kiek norėsis.


Trečioji savaitė

Reikės valgyti taip pat po kilogramą apelsinų, gerti po du litrus vandens, tačiau galite įtraukti į meniu ir šviežius vaisius bei daržoves. 

Tie, kas laikėsi šios dietos, teigia, kad galima netekti 2 ar 3 kilogramų per savaitę. Tačiau, jei abejojate, išbandykite, ar ši dieta jums tinka.


Trijų dienų apelsinų dieta

Jeigu reikia skubiai numesti svorio, pasinaudokite trijų dienų apelsinų dietos variantu. Tačiau prisiminkite, kad tai griežta dieta, jos nereikėtų laikytis dažnai. Pateikiame keletą pusryčių , pietų, vakarienių variantų, išsirinkite tinkamiausią.


Pusryčiai

1) Vienas džiūvėsis ar baltos duonos skrebutis, vienas apelsinas, 100 g sėlenų dribsnių.
2) Vienas skrebutis ar džiūvėsis, 100 g apelsinų sulčių, 1 arb. šaukštelis margarino ar sviesto, 1 kiaušinis.
3) Keturi skrebučiai, 50 g neriebaus sūrio, 1 riekelė meliono, 2 arb. šaukšteliai margarino arba sviesto.


Pietūs

1) Salotos iš lašišos su žalumynais, vienas indelis jogurto, dvi riekelės sėlenų duonos, 1 apelsinas.
2) 150 g virtų pupelių, keletas salotų lapų, vienas duonos su sėlenomis skrebutis, 1arb. šaukštelis sviesto arba margarino, vienas apelsinas.
3) Virtų burokėlių salotos su daržovėmis, 75 g ryžių, gabalėlis vytintos žuvies, vienas apelsinas.


Vakarienė

1) 75 g kepenėlių, 75 g pievagrybių, vienas apelsinas, 125 g aviečių, 2 valg. šaukštai jogurto.
2) Viena porcija virtos vištienos su paprika, vienas apelsinas, 75 g brokolių ir briuselio kopūstų.
3) Ant grotelių kepta aviena ar kiauliena, cukinija, morka, virta bulvė, vienas apelksinas, 100 g ananaso.
Apelsinų dietos laikytis nelengvam bet jeigu pabandysite, pasieksite gerų rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)