Rei­kės:

1 di­de­lės už­pa­ka­li­nės kar­kos,
apie 500 g mal­tos mė­sos (la­bai tin­ka kum­pis),
1 di­des­nės mor­kos,
prie­sko­nių (drus­kos, pi­pi­rų, lau­rų la­pe­lių),
ke­le­to skil­te­lių čes­na­ko.

Iš kar­kos iš­pjau­na­me kau­lą, vi­du­je esan­čią mė­są įpjau­na­me – kuo dau­giau įpjo­vų, tuo ge­riau iš­si­ma­ri­nuos. Be­ria­me drus­kos, pi­pi­rų, de­da­me lau­rų la­pe­lių ir stam­biai su­pjaus­ty­to čes­na­ko (skil­te­lę pa­da­ly­ti į 4 da­lis). Taip pa­ruoš­tą mė­są šal­dy­tu­ve lai­ko­me pa­rą. Ta­da nuo kar­kos nu­ren­ka­me lau­rų la­pe­lius, čes­na­ko ga­ba­lė­lius.

Pa­si­ruo­šia­me mal­tą mė­są (be­ria­me tik prie­sko­nių ir ku­be­liais su­pjaus­ty­tą ža­lią mor­ką), de­da­me ant kar­kos ir su­su­ka­me vy­nio­ti­nį. Jį vy­nio­ja­me į mais­ti­nę plė­ve­lę, su­ver­žia­me špa­ga­tu. Pa­ruoš­tą vy­nio­ti­nį de­da­me į van­de­nį (į šį dar me­ta­me svo­gū­ną, pa­pri­ką, lau­rų la­pe­lių) ir po už­vi­ri­mo ver­da­me apie 2 val. Iš­vi­ru­sį pa­sle­gia­me.