Reikės:
1 didelės užpakalinės karkos,
apie 500 g maltos mėsos (labai tinka kumpis),
1 didesnės morkos,
prieskonių (druskos, pipirų, laurų lapelių),
keleto skiltelių česnako.
Iš karkos išpjauname kaulą, viduje esančią mėsą įpjauname – kuo daugiau įpjovų, tuo geriau išsimarinuos. Beriame druskos, pipirų, dedame laurų lapelių ir stambiai supjaustyto česnako (skiltelę padalyti į 4 dalis). Taip paruoštą mėsą šaldytuve laikome parą. Tada nuo karkos nurenkame laurų lapelius, česnako gabalėlius.
Pasiruošiame maltą mėsą (beriame tik prieskonių ir kubeliais supjaustytą žalią morką), dedame ant karkos ir susukame vyniotinį. Jį vyniojame į maistinę plėvelę, suveržiame špagatu. Paruoštą vyniotinį dedame į vandenį (į šį dar metame svogūną, papriką, laurų lapelių) ir po užvirimo verdame apie 2 val. Išvirusį paslegiame.