Teš­lai rei­kės:

125 g svies­to ir tik svies­to, jo­kių te­pių­jų mi­ši­nių ar mar­ga­ri­no,
2 valg. šaukš­tų na­tū­ra­lios ka­ka­vos mil­te­lių,
0,5 stik­li­nės (100 g) cuk­raus,
1 kiau­ši­nio (ide­a­lu, jei kai­miš­kas),
1,5 stik­li­nės mil­tų,
0,5 arb. šaukš­te­lio ke­pi­mo mil­te­lių.

Kre­mui rei­kės:

100 g svies­to ir tik svies­to,
0,5 stik­li­nės (100 g) cuk­raus,
1 kiau­ši­nio,
500 g varš­kės (rie­bu­mą ren­ka­tės pa­gal sa­vo no­rus, jis įta­kos ke­pi­nio sko­niui ne­da­ro),
2 valg. šaukš­tų krak­mo­lo (py­ra­gams Au­ri­mas nau­do­ja ku­ku­rū­zų krak­mo­lą).

Teš­la. Iš­tir­pi­na­me svies­tą, su­be­ria­me cuk­rų ir ka­ka­vą, vis­ką ge­rai iš­mai­šo­me iki vien­ti­sos ma­sės. Į šiek tiek pra­vė­su­sią mu­ša­me kiau­ši­nį ir dar kar­tą ge­rai iš­mai­šo­me. Pi­la­me mil­tus ir ke­pi­mo mil­te­lius. Min­ko­me teš­lą, ji bus minkš­ta, bet mil­tų dau­giau ne­be­ria­me. Iš­min­ky­tą teš­lą pa­da­li­ja­me į du ly­gius ga­ba­lė­lius, su­ka­me į mais­ti­nę plė­ve­lę ir 30 min. de­da­me į šal­dik­lį ar­ba 1 val. į šal­dy­tu­vą.

Kre­mas. Iš­tir­pi­na­me svies­tą, be­ria­me cuk­rų ir vis­ką ge­rai iš­mai­šo­me, į pra­vė­su­sią ma­sę mu­ša­me kiau­ši­nį ir vėl ge­rai mai­šo­me. Ta­da de­da­me varš­kę (ga­li­ma per­trin­ti per sie­te­lį, su­mal­ti per mės­ma­lę ar­ba su­trin­ti trin­tu­vu) ir krak­mo­lą, dar kar­tą vis­ką ge­rai iš­mai­šo­me iki vien­ti­sos ma­sės.

Ima­me no­ri­mą ke­pi­mo for­mą, pa­te­pa­me svies­tu. Vie­ną ga­ba­lė­lį teš­los su­tar­kuo­ja­me kaip pa­grin­dą, ta­da de­da­me kre­mą ir ant vir­šaus už­tar­kuo­ja­me li­ku­sį teš­los ga­ba­lė­lį. Py­ra­gą ke­pa­me 175 laips­nių or­kai­tė­je apie 45 min. Pjaus­to­me tik ge­rai pra­vė­su­sį.

P. S. Į kre­mą ga­li­ma dė­ti džio­vin­tų vai­sių, bet tai jau sko­nio rei­ka­las.