Tešlai reikės:
125 g sviesto ir tik sviesto, jokių tepiųjų mišinių ar margarino,
2 valg. šaukštų natūralios kakavos miltelių,
0,5 stiklinės (100 g) cukraus,
1 kiaušinio (idealu, jei kaimiškas),
1,5 stiklinės miltų,
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui reikės:
100 g sviesto ir tik sviesto,
0,5 stiklinės (100 g) cukraus,
1 kiaušinio,
500 g varškės (riebumą renkatės pagal savo norus, jis įtakos kepinio skoniui nedaro),
2 valg. šaukštų krakmolo (pyragams Aurimas naudoja kukurūzų krakmolą).
Tešla. Ištirpiname sviestą, suberiame cukrų ir kakavą, viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Į šiek tiek pravėsusią mušame kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišome. Pilame miltus ir kepimo miltelius. Minkome tešlą, ji bus minkšta, bet miltų daugiau neberiame. Išminkytą tešlą padalijame į du lygius gabalėlius, sukame į maistinę plėvelę ir 30 min. dedame į šaldiklį arba 1 val. į šaldytuvą.
Kremas. Ištirpiname sviestą, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome, į pravėsusią masę mušame kiaušinį ir vėl gerai maišome. Tada dedame varškę (galima pertrinti per sietelį, sumalti per mėsmalę arba sutrinti trintuvu) ir krakmolą, dar kartą viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Imame norimą kepimo formą, patepame sviestu. Vieną gabalėlį tešlos sutarkuojame kaip pagrindą, tada dedame kremą ir ant viršaus užtarkuojame likusį tešlos gabalėlį. Pyragą kepame 175 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Pjaustome tik gerai pravėsusį.
P. S. Į kremą galima dėti džiovintų vaisių, bet tai jau skonio reikalas.