T. Morgensternas, kuris savaitgalį turėjo dalyvauti Pasaulio taurės varžybose, po šuolio nuo tramplino neišlaikė pusiausvyros, ore pasisuko į kairę pusę ir skausmingai su galva ir nugara rėžėsi ant žemės. Po smūgio austras trumpam prarado sąmonę, bet netrukus jau kalbėjo.

Austras patyrė kaukolės traumą ir susimušė plaučius, praneša nydailynews.com.

„Laimei jis kalbėjosi su mumis ir galėjo pajudinti rankas bei kojas. Tai labai svarbu“, - sakė sportininko gydytojas Herbertas Leitneris. „Jis manęs klausė, kas nutiko“.

Po nelaimės T. Morgensternui atlikta pirmoji medicininė pagalba, po to jis sraigtasparniu išgabentas į ligoninę netoli Zalcburgo, žurnalistams pasakojo sportininko treneris Alexanderis Pointneris.

Tai jau ne pirmas austro kritimas. Ruošdamasis olimpinėms žaidynėms jis jau kartą nesėkmingai atliko šuolį - tai įvyko gruodžio 15 dieną Vokietijoje vykusiame Pasaulio taurės etape.

27-erių metų T. Morgensternas tąkart atsipirko keliomis mėlynėmis, veido nubrozdinimais ir lūžusiu pirštu. Nepaisant nelaimės, jis greitai atsistojo ant kojų ir praėjusią savaitę vykusiose varžybose užėmė antrą vietą.

T. Morgensternas 2006 metų olimpiadoje laimėjo aukso medalius asmeninėje ir komandinėje rungtyse, po keturių metų pakartojo pasiekimą su komanda. Austrijos šuolininkas yra laimėjęs 23 Pasaulio taurės etapus ir iškovojo nugalėtojo titulus 2008 ir 2011 metų sezonuose.

DELFI primena, kad žiemos olimpinės žaidynės Sočyje (Rusija) vyks vasario 6-23 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)