Skambinusi moteris, išsitarė, kad pati į sodų bendriją atsikraustė visai neseniai, o kaimynai pranešė, kad ši bedalė „marmurinė“ katytė su nereikalingosios statusu vietos neranda jau antrus metus. Ir vaikšto nuo durų prie durų... Skambinusią moterį tai ypač neramina, nes katytė iš tų, kurios glaustosi ir „nardo“ tarp kojų, o ji turėdama du mažus vaikus, bando nuvyti ją šalin, nes bijo kirminų ir kitokio brudo, kurį gali nešiotis neprižiūrėtos katės.

O katytę Banę (taip ją praminiau), nuvyti nėra lengva, nes porą kartų gavusi pavalgyti, įsimena žmogų ir laukia jo šalia namo: laiko savo draugu ir išgelbėtoju, net nenutuokdama, kad ji visai nepageidaujama... Visi ją žinantys gyventojai teigia, kad banė tikrai buvusi naminė katytė. Deja, jau kosėja (nežinia, dėl kokių bėdų).

Gal galime bendrom jėgom padėti Banei išsigelbėti iš vietos, kur tokioms katytėms nėra vietos? Jai reikia BENT LAIKINOS GLOBOS arba geriausiu atveju, žmonių, kurie norėtų ją iš karto priimti su visam! Ar tai realu?

Laikinus globėjus „Naminukai“ aprūpintų maistu, kraiku, priežiūros priemonėmis, išsiaiškintume jos kosulio priežastis, išgydytume, sterilizuotume, padarytume puikias nuotraukas ir ieškotume namų. O jei žiūrite į ją, norėtumėte, bet nesiryžtumėte jos priimti tiesiai iš gatvės, galėtume ją paruošti namams (nublusinti, nukirminti, sterilizuoti), tik kreipkitės!

Dar viena išeitis, nors ir brangi, bet išeitis - klinikos stacionaras, tačiau jam reikia lėšų kaip ir visiems kitiems dalykams: „nublusinimui“, „nukirminimui“, „sterilizacijai“... Ar padėsime jai, ar paliksime dar vienai žiemai trypčiot prie nesvetingų durų slenksčio?

Jei tik turite kokių nors pasiūlymų, ar galite padėti, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius).

Taip pat jei negalite priglausti, bet galite padėti Banę paruošti namams, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą, būsime labai dėkingi.

P.S.: tvirtai pasiryžusiems priimti Banę, transportą bandytume suorganizuoti ir į kitus miestus.