„OSCar O3“ automobiliu važiuojanti „General Financing-Autopaslauga“ komanda finišą pasiekė 23-ta ir bendroje dalyvių rikiuotėje iš 46 vietos pozicijomis aukštyn pakilo dešimčia laiptelių.

„Žalvaris-Dakar“ komandai lenktynių pradžioje sekėsi kiek sudėtingiau, tačiau finišo liniją ji kirto 63 vietoje bei bendroje įskaitoje palypėjo į 81-ą vietą.

„Šį kartą ypač daug kartų važiavome per upes. Gyvenime nesu kirtęs tiek upių brastų. „OSCar“ vidus buvo pilnas purvo, vandens. Net kai kurie davikliai pradėjo „kvailioti“ ir rodyti klaidingus duomenis. Tačiau laimei, automobilis neužgeso“, – apie dienos ypatybes pasakojo Benediktas Vanagas.

Lenktynininko teigimu, labiausiai norisi, kad kiekviena Dakaro diena kuo greičiau baigtųsi.

„Ta „neutralizacija“ tarp greičio ruožų, kai mes galime atsipūsti, nėra bloga. Bet žymiai geriau būtų atsisėsti, pervažiuoti visą skirtą Dakaro etapą, nueiti į dušą, pavalgyti, pasišnekėti su mechanikais ir taip užbaigti dieną. Tačiau laukia dar pakankamai sunkių dienų“, – teigė B. Vanagas

Po greičio ruožo „General Financing-Autopaslauga“ ekipažo technikai, apžiūrėję „OSCar“ automobilį, pastebėjo, kad labiausiai nukentėjo jo dugnas.

„Visos apsaugos yra smarkiai sulankstytos. Matosi transmisijos gumų pažeidimai, pramuštų bakelių, sulankstytų rėmų. Dar dabar pradėjome viską analizuoti, bet ką matome, nežada gerų rezultatų. Reikės daug ką pakeisti“, – sakė Domas Zinkevičius.

Tuo metu lenktynininko Antano Juknevičiaus teigimu, sunkiausia bei nemaloniausia važiuoti paskui sunkvežimio sukeliamas dulkes.

„Buvo labai sunku. Šiandien sunkvežimiai viską taip išmalė. Trys sunkvežimiai pravažiuoja ir nebeįmanoma važiuoti tuo keliu, nes iškarto „sėsi“ ant dugno. Turi važiuoti per krūmus ir šalikelėmis. Tada tempas krenta, o važiavimas toks varginantis. Tai labai erzino pradžioje. Pirmi 70 km buvo tragiški. Sunkvežimiai pravažiuoja, jei tu juos prisivijai, tai lenkti negali. Jie sukelia tiek dulkių, kad tu turi laikytis apie 150 metrų atstumu ir tai vos viską matai“, – apie dieną pasakojo lenktynininkas.

Ketvirtadienį Dakaro dalyviams teks įveikti 911 kilometrų, iš kurių 527 kilometrus sudarys dviejų dalių greičio ruožas. Pirmieji automobiliai startuos 13:28 val. Lietuvos laiku. Benediktas Vanagas ir Andrejus Rudnickis startuos iš 26 starto pozicijos 14:10 val., o Antanas Juknevičius su Vytautu Obolevičiumi iš starto pajudės 14:45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)