Vyksta derybos

„Šiaulių“ klubas buvo ir bus. Bet kur mes dalyvausime, kas dalyvaus ir po kokia vėliava – žinosime dar šį mėnesį“, – kalbėjo „Šiaulių“ klubo viceprezidentas Saulius Lesnickas.

Pasibaigus 2013-ųjų sezonui, S.Lesnickas buvo pareiškęs, kad „Šiaulių“ klubas veikiausiai rungtyniaus pirmojoje lygoje. Tiesa, paraišką licencijai šiauliečiai padavė į A lygą.

„Viskas yra derybų stadijoje. Ir nieko konkretaus negaliu pasakyti“, – kalbėjo S. Lesnickas, paklaustas, kaip klubo ateitis jam atrodo dabar.

Derybos vyksta su potencialiais rėmėjais, kurių viceprezidento žodžiais yra ne vienas. Tiesa, įvardyti, ar bent jau pasakyti, ar tie galimi rėmėjai yra iš Lietuvos ar iš užsienio S. Lesnickas nepanoro.

Po nesėkmingo pernykščio sezono atsistatydino „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris Tomas Kančelskis. Komandos aistruoliai per paskutines 2013-ųjų „Šiaulių“ rungtynes iškėlė šūkį, kuriuo pareikalavo permainų. Prie trenerio pasitraukimą galimai prisidėjo tai. Lapkritį trauktis iš klubo po Naujųjų planavo ir S. Lesnickas. Kol kas jis dar dirba savo darbą.

Komandą į treniruotes veda buvęs T. Kančelskio asistentas Audrius Paškevičius.

„Treniruotis mes pradėjome jau gruodžio mėnesį. Sugrįžome po švenčių ir tęsiame pasiruošimą sezonui. Komandoje yra 14 žmonių. Kol kas jie juda, tik pradėdami atgauti formą, bet juk dabar yra toks laikas, ir būtent taip viskas ir turi būti“, – sakė S. Lesnickas.

Turi tik vieną žaidėją

Dar neaiškesnė yra V. Dambrausko bendrapavardžio Aido treniruojamos Pakruojo „Kruojos“ komandos ateitis. „Kruoja“, skirtingai nei „Ekranas“ ar „Šiauliai“, nesitreniruoja. Tiksliau, „Kruojos“ klubas kol kas neturi ne tik pinigų, bet ir komandos.

„Turime galiojančia sutartį su vieninteliu žaidėju, visi kiti yra paleisti“, – pasakojo A. Dambrauskas.

Kada bus komanda ir kada ji pradės ruoštis sezonui, treneris negalėjo pasakyti.

„Negaliu pasakyti, kad blogai, negaliu pasakyti, kad gerai – nieko nėra. Vyksta darbai, klubo vadybininkai dirba, o aš atostogauju ir laukiu. Po kokių poros savaičių viskas turėtų būti aiškiau“, – kalbėjo „Kruojos“ treneris.

Klubo direktorius Emilijus Juknevičius negalėjo atsakyti, kas su Pakruojo klubu bus toliau. Nei kurioje lygoje „Kruoja“ žada žaisti, nei ar iš viso toks klubas išliks.

„Aš labai nenoriu plėstis. Pasakysiu paprastai: planai būna viena, o realybe tampa kita“, – kalbėjo direktorius.