Magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda Jakų žiede įrengtų kintamos informacijos greičio ribojimo ir įspėjamųjų kelio ženklų bei jutiklių, kurių parodymais remiantis bus keičiama informacija ženkluose, bandomoji eksploatacija prasidėjo šią savaitę.

Eksperimento metu bus įjungiami kintamos informacijos greičio ribojimo ir įspėjamieji kelio ženklai, kurie nurodys maksimalų važiavimo greitį ir greičio ribojimo priežastį. Kelininkai vairuotojų prašo būti atidžiais ir įspėja, kad artimiausiu metu ženklai veiks bandomuoju režimu.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo informacijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gintaras Cilcius DELFI pasakojo, kad analogiški kintamos informacijos kelio ženklai nėra naujiena užsienyje, o artimiausia šalis, kur juos galima pamatyti, yra Lenkija.

Panašus kelio ženklas jau anksčiau įrengtas prieš Klaipėdą, tačiau jis skirtas sunkvežimių vairuotojams, užsukantiems į krovinių kontrolės punktą. Dabar nauji kintamos informacijos ženklai informuos visus, važiuojančius A1 keliu artėjant prie Jakų žiedo.

„Nors Jakų žiedas ir yra viena saugiausių vietų Lietuvoje, tačiau pirmiausia bandymui pasirinkome šią vietą norėdami užbėgti už akių nelaimėms, kurios gali nutikti paspaudus šaltukui ir estakadai apledėjus. Kiek truks šis bandymas kol kas nežinome, norime patikrinti, kaip veikia visa sistema“, - teigė G. Cilcius.

Jis atskleidė, kad šiemet tokie pat kintamos informacijos ženklai pasirodys ir iš kitos Jakų žiedo pusės, taip pat prie Kauno bei „Via Baltica“ kelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)