Nors lyja, o ne sninga, vairuotojai vis tiek suka į parduotuvę žieminių padangų.

Padangų pardavėjai sako, kad pavyzdingiausi vairuotojai žieminėmis padangomis apsirūpina iki lapkričio, dabar ateina tik atsitiktiniai pirkėjai. Be to, esant pliusinei temperatūrai ir su žieminėmis padangomis reikia važinėti atsargiai.

„Esant lietui ir pliusinei temperatūrai važiuoti reikėtų atsargiau, pasirinkti saugesnį atstumą iki kito automobilio, nes stabdymo kelias truputį slidesnis“, – teigia įmonės „Egzotika“ padalinio vadovas Aivaras Valentinavičius.

Kiti padangų pardavėjai ant besniegės žiemos taip pat neburnoja: nors dabar prekyba sustingusi, tačiau pernai rudenį lyginant su 2012-aisiais padangų parduota daugiau, esą tai lėmė iki dešimties procentų gamintojų sumažintos kainos.

„Šiuo metu laukiama dar vieno antplūdžio, kadangi nėra sniego, pasirodo tie klientai, kurie mėgino važinėti su blogesnėmis padangomis. Tai reiškia, kad protektorius yra žemiau negu leistina riba. Aišku, jie rizikuoja savo sveikata ir gyvybe. Jie laukia sniego, kada nebeišvažiuos iš kiemų, iš kaimo vietovių“, – sako įmonės „Melga“ padalinio vadovas Rolandas Šaučiūnas.

Prognozuojama, kad pirkėjai susigundys nuolaidomis. Nors kai kurie specialistai teigia, kad iš anksto padangų pirkti neverta, ir neigia prietarus, kad padangos padėtos sandėlyje netenka joms būdingų savybių. Esą naudojamos per mažu slėgiu, per mažos leistinos apkrovos, netinkamojee temperatūroje padangos gali būti sugadinamos greičiau nei dvejus trejus metus gulėjusios sandėlyje.