L. Vonn savo „Facebook“ profilyje paskelbė, kad negalės dalyvauti jau kitą mėnesį prasidedančioje Sočio olimpiadoje: „Turiu pranešti, kad nedalyvausiu Sočio olimpinėse žaidynėse. Dariau viską, kad atsigaučiau po kryžminių kelio raiščių traumos, bet jaučiu, kad dar nesu pajėgi dalyvauti tokio lygio varžybose. Esu sugniuždyta“.

Amerikietė vietoj dalyvavimo Sočyje vasario mėnesį vėl gulsis ant operacinio stalo. Kol kas nepranešama, kuri sportininkė užims atsilaisvinusią vietą JAV kalnų slidinėjimo komandoje.

L .Vonn sudėtingą traumą patyrė 2013 m. vasarį pasaulio čempionate. Rudenį jį pradėjo intensyviai treniruotis, bet lapkričio 20 d. ji vėl griuvo. Amerikietė dar sugebėjo pasirodyti pasaulio taurės etape ir slalomo supermilžino rungtyje buvo 5-ta. Po šio pasirodymo ji teigė esanti pasiruošusi dalyvauti Sočyje, bet pastaruoju metu kelio skausmai paūmėjo, todėl L. Vonn nusprendė darytis dar vieną operaciją ir ruoštis 2015 m. pasaulio čempionatui.

Amerikietė 2010 m. Vankuverio olimpiadoje iškovojo aukso ir bronzos medalius. Ji taip yra dukart tapusi pasaulio čempione ir net keturis sykius laimėjusi pasaulio taurę.