Ingredientai

Obuoliai 2 vnt.
Cukrus 2 šaukštai
Kepimo milteliai šaukštelis
Grietinė 2 šaukštai
Druska 1 žiupsnelis
Miltai 300 g
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Pirmiausiai pasigaminkite trapios tešlos trupinius: sviestą išsukite su cukrumi, druska, tryniu ir grietine. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Ant miltų dėkite išsuktą sviestą ir trindami tarp pirštų suformuokite trupinius. Trupinius uždenkite ir pastatykite šaltai (30-40min), kad sukietėtų.

Cukiniją ir obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su kondensuotu pienu ir tarkuota citrinos žievele.

Į paruoštą formą suberkite pusę tešlos trupinių, uždėkite obuolių-cukinijų įdaro ir likusius tešlos trupinius.

Kepkite 190`C orkaitėje apie 25-30min.

*Galite kepti vieną didelį trupiniuotį arba keletą mažų(jei turite mėgstamų formelių).

Virtuvės mitų griovėjai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai