Ingredientai
Cukinijos
200
g
Obuoliai
2
vnt.
Kondensuotas pienas
indelis
Citrinos žievelė
vnt.
Sviestas
100
g
Cukrus
2
šaukštai
Kiaušinių tryniai
1
vnt.
Kepimo milteliai
šaukštelis
Grietinė
2
šaukštai
Druska
1
žiupsnelis
Miltai
300
g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Pirmiausiai pasigaminkite trapios tešlos trupinius: sviestą išsukite su cukrumi, druska, tryniu ir grietine. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Ant miltų dėkite išsuktą sviestą ir trindami tarp pirštų suformuokite trupinius. Trupinius uždenkite ir pastatykite šaltai (30-40min), kad sukietėtų.
Cukiniją ir obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su kondensuotu pienu ir tarkuota citrinos žievele.
Į paruoštą formą suberkite pusę tešlos trupinių, uždėkite obuolių-cukinijų įdaro ir likusius tešlos trupinius.
Kepkite 190`C orkaitėje apie 25-30min.
*Galite kepti vieną didelį trupiniuotį arba keletą mažų(jei turite mėgstamų formelių).
Atsiliepimai