Ingredientai
Kiaušiniai
2
vnt.
Cukrus
100
g
Pienas
400
ml
Sviestas
75
g
Žirnių miltai
150
g
Kvietiniai miltai
150
g
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Šaltai rūkyta šoninė
100
g
Kiaušiniai
4
vnt.
Actas
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Gaminimo eiga
Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir druska.
Supilkite pieną ir lydytą sviestą.
Pastoviai plakant po truputį berkite miltus ir kepimo miltelius.
Viską gerai išplakite ir kepkite nedidelius blynelius keptuvėje be riebalų.
Orkaitę įkaitinkite iki 190`C.Plonai pjaustytas šoninės juosteles kelias minutes paskrudinkite orkaitėje.
Prikaistuvyje užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir supilkite actą. Į verdantį vandenį atsargiai imuškite kiaušinius. Pavirkite, kol jie sukietės (laikys formą, bet trynys dar bus minkštokas) ir kiaurasamčiu atsargiai išgriebkite.
Blynelius sudėkite į lėkštutes vieną ant kito, ant viršaus uždėkite skrudintos šoninės juostelių ir kiaušinius.
Atsiliepimai