Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Kėdainių „Nevėžis“. Mačo pradžia nuo 18 val.

Pirma tiesioginė transliacija LKL gerbėjų laukia iš Pasvalio, kur nuo 18 val. vietos „Pieno žvaigždžių“ (9-6) ekipa susikaus su Kėdainių „Nevėžio“ (7-6) klubu.

Šį sezoną vietos fronte „Nevėžio“ ir „Pieno žvaigždžių“ keliai buvo susikirtę tik vieną kartą. Tąsyk mače Kėdainiuose šeimininkai net – 72:48 sumindžiojo Pasvalio ekipą, kuriai tai buvo vienas skaudžiausių pralaimėjimų šį sezoną.

Tiesa, nepaisant šios nesėkmės, atsigavę Pasvalio krepšininkai greitai atrado pergalių receptą LKL čempionate ir per iki šiol vykusias 15 rungtynių yra iškovoję 9 pergales bei įsitaisę penktojoje čempionato pozicijoje. 

Savo ruožtu „Nevėžiui“ minėta pergalė mače su Rimanto Grigo auklėtiniais buvo vienas iš paskutinių pasispardymų LKL pirmenybėse. Kėdainių ekipa, iškamuota žaidėjų netekčių bei traumų, pastarąjį sykį pergalės skonį jautė tik lapkričio mėnesį.

Tokia duobė Gintaro Leonavičiaus treniruojamai ekipai skaudžiai kirto per rezultatus turnyrinėje lentelėje. Skambiai čempionatą pradėjęs ir net vienu metu lyderiu buvęs „Nevėžio“ klubas šiuo metu yra tik šeštoje pozicijoje su septyniomis pergalėmis per 13 mačų.

Kaip bebūtų, optimizmo Kėdainių aistruoliams turėtų pridėti šviežiausia pergalė Baltijos krepšinio lygoje (BBL). „Nevėžio“ ekipa sekmadienį 75:57 sutriuškino Latvijos bei BBL čempionus „Ventspils“ krepšininkus.

Panevėžio „Lietkabelis“ – Prienų „TonyBet“. Mačo pradžia nuo 18:30 val.

Prabėgus pusvalandžiui nuo pirmų dienos LKL rungtynių krepšinio gerbėjai turės progą persikelti į Panevėžį, kur nuo 18:30 val. į aikštelę išbėgs šeimininkų „Lietkabelio“ (3-12) ir Prienų „TonyBet“ (12-2) ekipos.

Iš pažiūros daug abejoti, kuri ekipa yra mačo favoritė, nereikia. Nors „Lietkabelio“ ir „TonyBet“ ekipos pergalių bei pralaimėjimų santykyje turi skaičių „12“, Prienų komandos atveju tai žymi pergalių, o ne pralaimėjimų skaičių. 

Skirtingose situacijose esančios komandos kovoja dėl skirtingų tikslų. Čempionate stringančiam „Lietkabeliui“ žūtbūt reikia pabėgti iš paskutinės turnyrinės lentelės pozicijos, o netikėta pergalė mače su V.Šeškaus auklėtiniais padėtų tą padaryti. 

Panevėžiečiai, siekdami pagerinti nesėkmingai susiklosčiusią pirmąją sezono dalį, ėmėsi sudėties pokyčių. Prie klubo prisijungė Eurolygos patirties turintis kroatas Goranas Vrbancas, o komandos vadovai kalba apie pasistiprinimą po krepšiu, kadangi ekipą paliko vienas naudingiausių čempionato žaidėjų Dinma Odiakosa.

Tuo tarpu Prienų „TonyBet“ komanda išlaiko pergalingą ritmą LKL čempionate. Antrojoje pozicijoje žengiantys Prieniškiai sunkiai pajudinami iš šio taško. V.Šeškus puikiai supranta – komandos dar laukia du mačai su „Lietuvos rytu“ ir susitikimas su keršto siekiančiu „Žalgiriu“, tad rungtynės Panevėžyje – puiki proga įsitvirtinti apkasuose prieš didžiuosius mūšius.

Utenos „Juventus“ – „Šiauliai“. Mačo pradžia nuo 18.30 val.

Tuo pačiu metu kaip ir mačas Panevėžyje startuos rungtynės Utenoje, kur nuo 18:30 val. į aikštelę išbėgs vietos „Juventus“ (5-9) ir „Šiaulių“ (5-8) krepšininkai.

Kova dėl aštuntos pozicijos. Tokiu šūkiu šias rungtynes pasitinka abiejų komandų strategai. Geresnėje situacijoje esanti „Šiaulių“ ekipa savo sąskaitoje turi 5 pergales per trylika mačų ir yra įsitaisiusi atkrintamų varžybų galiniame atskaitos taške – aštuntoje vietoje.

„Juventus“ komanda užima vienu laipteliu žemesnę 9-ą vietą. Uteniškiai taip pat turi 5 pergales, tiesa, jos iškovotos per 14 bandymų.

Utenos komandos tikslas aplenkti „Šiaulius“ jau po šiandienos mačo – visiškai pagrįstas. Pirmame mače Šiauliuose „Juventus“ klubas 90:83 įveikė šeimininkų ekipą, todėl Virginijaus Sirvydžio auklėtiniai sieks pakartoti sėkmę Saulės mieste.

Gana nesėkmingai susiklosčiusi pirma sezono dalis, atrodo, neatšaldė Utenos miesto ekipos noro kovoti dėl aukštesnių pozicijų. „Laiko klausimas, kada patiesime turtingesnius klubus“ – tokia fraze Naujuosius metu pasitiko komandos treneris Žydrūnas Urbonas.

Gedimino Petrausko treniruojamai „Šiaulių“ komandai pergalė Utenoje padėtų ne tik atsiplėšti nuo uteniškių, bet ir pasivyti septintoje pozicijoje užsibuvusius Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją