Lietuviško ekipažo - Anatano Juknevičiaus ir Vytauto Obolevičiaus su „Toyota“ - 14.00 val. Lietuvos laiku vis dar nebuvo oficialiame 101-o antro etapo finišą pasiekusių automobilių sąraše ir bendroje įskaitoje. Pirmą etapą sekmadienį A. Juknevičius baigė 68-as tarp 147-ių finišavusių komandų. Tačiau mūsiškiai 103-iu numeriu buvo įrašyti į trečio etapo starto eilę. Iš viso trečio etapo starto sąraše - 141-as ekipažas.

Antradienio vidurdienį paaiškėjo, kad A. Juknevičius dėl reduktoriaus gedimo automobilį remontavo 8 val., bet spėjo finišuoti iki laiko limito pabaigos ir negavo laiko baudos.

Vyrai tikrai nestokoja geros nuotaikos net ir po tiek nuotykių. Jie tiki, kad viskas dar prieš akis, o Dakaras tik prasidėjo, praneša

„Dakaras prasidėjo. Žodžiu, pagavome argentinietišką akmenį. Dulkėse varėme, lenkėme. Galiniu tiltu stuktelėjau, „užklynijo“ reduktorių. Tai 8 val. remontavome. Startavome 8 valandą naktį ir finišavome tik dabar. Bet svarbu laiku ir be baudų. Viskas normaliai tik tiek, kad savo laiką labai sugadinome. Buvo pamoka žinoma“, - etapo rezultatus komentavo A. Juknevičius.

„Su mašina taip lėkti negalima, kaip aš jau buvau pradėjęs. Iš pradžių aplenkėme tų mašinų gal 12. Pasijutau, kad per daug pakėliau snapą. Per greitai variau. Va čia ir buvo bėda. Jau, kaip tik pajauti, kaip eini, kaip Dievas (trasa), iš karto „nuleidinėk gazą“. 100 proc. tuoj „liuobsi“. Svarbu važiuojame toliau, viskas gerai. Startoti teks už poros valandų. Šiaip daugiau nebuvo smūgių, nei nieko. Negali kaltinti akmens, gali kaltinti tik save. Svarbu judame“, - kalbėjo A. Juknevičius.

Pirmas etape buvo legendinis Stephane'as Peterhanselis („Mini“). 11-a kartų Dakaro ralio čempionas iš Prancūzijos trasoje praleido 3 val. 52 min. 05 sek. ir 46 sekundėmis aplenkė kitą varžybų veteraną ispaną Carlosą Sainzą („Buggy SMG“). Pergalė antrame etape leido S. Peterhanseliui išsiveržti į priekį ir bendroje įskaitoje.

Benedikto Vanago ir baltarusio Andrejaus Rudnickio ekipažas, pilotuojantis „Oscar“ automobilį, distanciją įveikė per 6 val. 41 min. 39 sek. Preliminarioje bendroje varžybų įskaitoje Lietuvos atstovai, nuo lyderio atsiliekantys pusketvirtos valandos, pakilo 35 laipteliais aukštyn ir šiuo metu yra klasifikuojami 54-oje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)